Annons

Annons

Annons

Mariagården i Smålandsstenar

Nya försök från oppositionen att rädda äldreboenden: ”Strider mot det politiska beslutet”

Tjänstemannabeslutet om intagningsstopp på Lugnet strider mot det tidigare politiska beslutet att behålla boendet. Och en ny detaljplan måste tas fram innan Mariagården kan omvandlas till andra bostäder. Det hävdar Westbopartiet och Socialdemokraterna, som tänker ta nya argument till socialnämnden för att försöka stoppa processen.

Text

Mikael Kindbladh (WeP) och Marie Johansson (S) är fast beslutna om att inte släppa frågan om Lugnet och Mariagården. Nu tänker partierna ta upp frågan på nytt, med nya argument, på ett extrainsatt socialnämndsmöte.

Bild: Johan Wallesjö

Annons

Den politiska oppositionen i form av Westbopartiet och Socialdemokraterna, har inga planer på att ge upp kampen för vård- och omsorgsboendena Lugnet i Broaryd och Mariagården i Smålandsstenar. I ena fallet har beslut fattats om intagningsstopp. I det andra handlar det en omvandling till biståndsbedömda trygghetslägenheter, och lägenheter för invånare över 70 år. Alliansen vill på detta sätt stärka kvaliteten i äldreomsorgen som helhet genom att minska det stora antalet tomma platser, och möta upp nya boendebehov hos äldre.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan