Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

MP-toppen från Jönköping kandiderar till partisekreterare: ”Dags att lägga i en ytterligare växel”

Emma Hult från Jönköping kandiderar till att bli ny partisekreterare för Miljöpartiet.

– Jag har ett långt engagemang i partiet som både fritids- och heltidspolitiker. Jag känner att det är dags att lägga i ytterligare en växel i mitt politiska engagemang och därför kandiderar jag nu till partisekreterare, säger Emma Hult i ett pressmeddelande.

Text

Emma Hult, riksdagsledamot från Jönköpings län, kandiderar till partisekreterare för Miljöpartiet. Foto: Privat.

Annons

Posten blev ledig när tidigare partisekreteraren Märta Stenevi valdes till nytt språkrör i januari.

32-åriga Emma Hult, som är riksdagsledamot från Jönköpings län och ordförande i riksdagens civilutskott, var på tal som nytt språkrör när Isabella Lövin beslutade sig för att avgå. Hult blev då nominerad, men tackade nej.

Annons

Annons

– Jag blev oerhört stolt när jag blev tillfrågad, men jag ser mig inte som en person som ska stå längst fram i partiet. Jag spelar hellre på mittfältet och slår de avgörande passningarna. Jag trivs i den rollen jag har i dag som ordförande i civilutskottet, sa Emma Hult i september.

Nu står det alltså klart att hon dock är intresserad av partisekreterarrollen.

– Det har aldrig varit viktigare att vara Miljöpartist än vad det är precis just nu. Och det har aldrig varit viktigare att vår röst når ut. Därför kandiderar jag till Miljöpartiets partisekreterare, säger Emma Hult i pressmeddelandet.

Emma Hult har varit riksdagsledamot sedan 2014. Hon har varit språkrör för studentförbundet Gröna studenter, och hon är Miljöpartiets talesperson för HBTQ-frågor samt bostads- och idrottspolitik.

Flera personer kandiderar om att bli ny partisekreterare, vem som får rollen avgörs på en extrakongress i slutet av maj.

LÄS MER: Emma Hult blir ofta uttittad på stan – nu berättar hon om sin ovanliga sjukdom: ”En kvinna utan hår antas ha cancer”

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan