Annons

Annons

Annons

Simning

S: ”Lägg pengarna på en ny simhall – vi behöver inte utreda en gång till”

Med minsta möjliga marginal fick alliansen igenom att lägga en halv miljon kronor på en förstudie av en utbyggnad av befintlig simhall.

S sa nej och fick med sig MP och SD.

— Vi vill att man hittar en plats för en ny simhall och använder pengarna till det, säger Bo Svedberg (S).

Text

Det råder politisk oenighet om Värnamo simhall ska byggas ut eller om det ska byggas en ny simhall på annan plats.

Bild: Christer Gallneby

Annons

Värnamo simhall räcker inte till för alla som vill ha vattentid. Det är känt sen ett bra tag tillbaka. Därför har tekniska förvaltningen tagit fram ett förslag på en utbyggnad av den befintliga simhallen. Enligt förslaget skulle utbyggnaden göras på baksidan av simhallen intill Apladalsskolans skolgård.

På tisdagen hade kommunstyrelsen att ta ställning till om man ska satsa 500 000 kronor på en förstudie för ett sådant projekt.

Annons

Annons

Alliansen sa ja men Socialdemokraterna nej. S fick dessutom med sig Miljöpartiet och Sverigedemokraterna. Det räckte dock inte – alliansen vann med åtta röster mot sju.

Enligt Bo Svedberg (S) gjorde kommunen utredningar om behovet av mer simyta redan för tio år sedan.

— Då gjordes det klart att vi kommer att sakna motsvarande en simhall. Vi behöver en ny simhall och den kommer att kosta nog med pengar ändå, då är det bättre att sätta pengarna på ett sådant projekt. Vi vill inte ”lappa och laga”, säger Bo Svedberg.

S vill inte heller att man exploaterar mer vid Apladalen och krymper den öppna ytan mellan Apladalsskolan, simhallen och ishallen.

— Det kommer bara att bli pannkaka av alltihopa, säger Bo Svedberg.

Bo Svedberg vill inte satsa en halv miljon för att utreda en tillbyggnad av befintlig simhall. Han ser hellre en ny simhall och att pengarna läggs på det projektet.

Bild: Anette Wiik

Han lyfter också fram att Värnamobadet vid sjukhuset, där kommunen hyr av regionen, också går en mycket osäker framtid till mötes med stort behov av underhåll.

Socialdemokraterna ser gärna att man tittar på Ljusseveka som en tänkbar plats för en ny simhall.

— Där finns redan flera anläggningar för idrott och motion, säger Bo Svedberg och tillägger att närheten till Ljussevekaleden skulle vara en fördel.

Annons

En förebild är simhallen i Kumla.

— Där finns åtta banor för simning. När den byggdes för fyra år sedan kostade den 75 miljoner kronor.

Annons

Bo Svedberg förväntar sig en intressant diskussion när frågan kommer upp i kommunfullmäktige. Där har alliansen nämligen inte egen majoritet.

Men för att gå emot alliansen måste ni ha stöd även av SD?

— Om de hänger på mitt yrkande har vi inga problem med det. Att vi hänger på deras yrkande däremot gör vi normalt inte, säger Bo Svedberg.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan