Annons

Annons

Annons

Mariagården i Smålandsstenar

Försök att stoppa beslut om Mariagården röstades ner

Försöket att nå en ny politisk uppgörelse om Mariagården misslyckades för WeP, S och V i socialnämnden. Även denna gång fick Alliansen sin vilja igenom, och processen med en utflyttning från äldreboendet går vidare. Och än en gång spelade en nedlagd SD-röst en avgörande roll.

Text

De politiska möjligheterna att ändra riktning i det tidigare fattade beslutet om en omvandling av Mariagårdens äldreboende tycks nu uttömda. Detta sedan Kian Andersons (WeP) yrkande att stoppa utflyttningsprocessen röstades ner i socialnämnden av ordförande Inga-Maj Eleholt (C) och hennes Allianskollegor – som också fick avgörande hjälp av en nedlagd SD-röst.

Bild: Johan Wallesjö, Anna Karlsson

Annons

Socialnämndens tidigare beslut om att omvandla Mariagården till biståndsbedömda trygghetsboenden och seniorlägenheter ligger därmed fast. Frågan kom på nytt upp vid socialnämndens senaste sammanträde, genom ett initiativärende från Westbopartiets Kian Anderson. Nu handlade det om att få stöd för ett omedelbart stopp på den planerade utflyttningen, och avvakta med ett beslut om boendet tills arbetet med äldreomsorgsplanen är klar i slutet av året.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan