Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Mariagården i Smålandsstenar

Försök att stoppa beslut om Mariagården röstades ner

Försöket att nå en ny politisk uppgörelse om Mariagården misslyckades för WeP, S och V i socialnämnden. Även denna gång fick Alliansen sin vilja igenom, och processen med en utflyttning från äldreboendet går vidare. Och än en gång spelade en nedlagd SD-röst en avgörande roll.

De politiska möjligheterna att ändra riktning i det tidigare fattade beslutet om en omvandling av Mariagårdens äldreboende tycks nu uttömda. Detta sedan Kian Andersons (WeP) yrkande att stoppa utflyttningsprocessen röstades ner i socialnämnden av ordförande Inga-Maj Eleholt (C) och hennes Allianskollegor – som också fick avgörande hjälp av en nedlagd SD-röst.

Bild: Johan Wallesjö, Anna Karlsson

Annons

Socialnämndens tidigare beslut om att omvandla Mariagården till biståndsbedömda trygghetsboenden och seniorlägenheter ligger därmed fast. Frågan kom på nytt upp vid socialnämndens senaste sammanträde, genom ett initiativärende från Westbopartiets Kian Anderson. Nu handlade det om att få stöd för ett omedelbart stopp på den planerade utflyttningen, och avvakta med ett beslut om boendet tills arbetet med äldreomsorgsplanen är klar i slutet av året.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Ingen bindningstid - säg upp när du vill.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy