Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

IVO konstaterar brister på Bäckgården – uppgifter om att äldre hittats avlidna på rummen

Det fanns flera brister på Bäckgården i samband med covid-19-utbrottet i våras, konstaterar IVO i en tillsyn. Bland annat ska äldre ha hittats avlidna på sina rum.

– Den informationen är helt ny för mig. Den information som jag har fått är att alla brukare som avled hade någon hos sig, säger socialchef Elisabeth Andersson, som menar att många åtgärder har vidtagits sedan i våras.

Text

IVO (Inspektionen för vård och omsorg) konstaterar flera brister på Bäckgården i samband med covid-19-utbrottet i våras.

Bild: TT, Privat

Annons

I en nationell tillsynsinsats har IVO, Inspektionen för vård och omsorg, granskat den medicinska vården och behandlingen som ges till äldre personer med misstänkt eller konstaterad covid-19 på särskilt boende. Ett boende som har drabbats hårt av covid-19 är demensboendet Bäckgården i Gnosjö, där IVO har funnit flera brister. Därför ska socialutskottet, som ansvarar för verksamheten, redovisa till IVO senast 15 mars 2021 hur man ställer sig till bristerna samt redovisa när eventuella åtgärder genomfördes eller planerar att genomföras.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan