Annons

Annons

Annons

Studio SmåLit

Studio SmåLit om psykisk misshandel: "Det finns varningstecken"

Dagens gäst i Studio SmåLit är Pia Johansson som har skrivit boken "För ditt eget bästa". I boken delar hon med sig av erfarenheterna av att ha levt i en destruktiv relation och berättar om tidiga varningstecken.

Pia Johansson berättar sin historia i boken "För ditt eget bästa".

Bild: Pär Grännö

Annons

Hur vet man om ens relation är destruktiv? Finns det några tidiga varningstecken att se upp med när man träffar en ny partner? Och hur bryter man mönstret och lämnar förhållandet?

Om detta och mycket annat handlar dagens avsnitt av Studio SmåLit som gästas av författaren Pia Johansson. I programmet berättar hon om boken "För ditt eget bästa" som är en självbiografisk skildring av en relation som urartar.

Annons

Annons

Inbäddat innehåll

– Om något är för bra för att vara sant, där det för bra för att vara sant, konstaterar Pia Johansson i intervjun.

Hon uppmanar också omgivning till att ha tålamod med drabbade och inte skuldbelägga den som inte klarar att gå:

– Det sägs att man lämnar sju gånger innan man verkligen går. Jag lämnade säkert femton gånger. Man lämnar inte förrän man är klar. Stigmat kring våld i nära relation gör det så himla svårt.

Pia Johansson har skrivit boken "För ditt eget bästa tillsammans med journalisten Anna Carsall.

Bild: Pär Grännö

Fakta/Studio SmåLit

Emilia Söelund och Pia Johansson.

Bild: Pär Grännö

Studio SmåLit hade premiär den 1 februari och sänds varje vardag under festivalveckan. Följ sändningarna via din lokala tidningssajt. Alla sändningar börjar klockan 12, förutom torsdagens punkpoesi som börjar klockan 15. Värd för samtalen är Jönköpings-Postens kulturredaktör Emilia Söelund.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan