Annons

Annons

Annons

Studio SmåLit

Se första avsnittet av Studio Smålit – Johanna Linder berättar om kampen bakom konsthallen

Idag är det premiär för Studio SmåLit. Hela veckan gästas vår studio av lokala författare från Jönköpings län. Den första gästen är Johanna Linder som berättar om sin kamp för Österängens konsthall.

Emilia Söelund och Johanna Linder deltar i dagens samtal i Studio SmåLit.

Bild: Pär Grännö

Annons

På grund av pandemin blir Smålands litteraturfestival helt digital i år. I vanliga fall brukar lokala författare presentera sina böcker på SmåLits bokmässa, men i år är den inställd på grund av risken för smittspridning.

Därför har kulturredaktionen valt att bjuda in författare från länet till en serie studiosamtal om litteratur och skrivande.

Först ut som gäst är Johanna Linder från Österängens konsthall. I ett samtal om konst, kreativitet och kamp berättar hon om arbetet med boken "Allt för konsten".

Annons

Annons

Inbäddat innehåll

Bland gästerna senare i veckan finns många olika genrer representerade. Hör vår barnboksrecensent Josefin Jansson diskutera klimatfrågor med läraren Sven Rosberg eller möt fantasyförfattarna Eva Holmquist och Amanda Lindkvist från Jönköping respektive Värnamo.

Studio SmåLit gästas också också av Pia Johansson som har skrivit den omtalade boken "För ditt eget bästa", där hon berättar om erfarenheterna från en destruktiv relation. Vi får också besök av Nässjö-poeten Louise Halvardsson som framför poesi ur den nyutkomna boken "Kramabstinens", samt av Lennart Lundstedt som vann SmåLits novelltävling Paus.

Fakta/Studio SmåLit

Studio SmåLit.

Bild: Pär Grännö

Studio SmåLit har premiär den 1 februari och sänds varje vardag under festivalveckan. Följ sändningarna direkt här på sajten. Alla sändningar börjar klockan 12, förutom torsdagens punkpoesi som börjar klockan 15. Värd för samtalen är Jönköpings-Postens kulturredaktör Emilia Söelund.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan