Annons

Annons

Annons

Gnosjö

Joakim är ny reporter i Gnosjö: ”Har aldrig slutat vara nyfiken”

Nu får du läsa dubbelt så mycket om Gnosjö-trakten – bevakningen har nämligen dubblerats. Möt vår nya kollega Joakim Carlsson, som är en av numera två reportrar som bevakar orterna i Gnosjö kommun.

– Gnosjö är på många sätt en guldgruva, säger Joakim Carlsson.

Joakim Carlsson är, sedan ett par månader tillbaka, en av två reportrar i Gnosjö.

Bild: Christer Gallneby

Annons

Sedan ett par månader tillbaka får Gnosjöborna möta ett nytt journalistansikte, nämligen smålänningen Joakim Carlsson. Sedan oktober i år bor Joakim i Gnosjö.

Hur har första tiden i Gnosjö varit?

– Det har varit bra. Jag önskar ju att covid-19 far så långt pepparn växer, för jag får inte träffa folk som man vill i det här yrket, men situationen i övrigt har varit bra. Det finns en bra centralt belägen redaktionslokal i Gnosjö och som lokalredaktör har jag goda möjligheter att genomföra de idéer jag har.

Vad tänker du om bevakningen av Gnosjö-trakten?

– Det är ju ett spännande område. Det blir intressant att ta reda på sanningen om Gnosjös självbild, om det är så initiativrikt som man säger, men det finns ju mycket som tyder på det. Det finns ju annat i Gnosjö också. Landsbygden och små orter fascinerar mig och här är det nära till allt.

Annons

Annons

Han berättar att han är född i en by utanför Vislanda i Alvesta kommun, men bodde större delen av uppväxten på landsbygden i Dalarna, innan han flyttade tillbaka till Småland och bodde ett 20-tal år i Kalmar.

Efter studier till journalist på Södra Vätterbygdens folkhögskola i Jönköping 1990-1992 har Joakim arbetat som allmänreporter, sportreporter, redigerare och lokalredaktör på olika tidningar, men den största delen av tiden på Östra Småland i Kalmar med omnejd, fram tills nedläggningen den 27 november förra året.

Hur kommer det sig, från första början, att du bestämde dig för att du ville arbeta som journalist?

– Min far hade gett min bror en skrivmaskin i present, men han visade inte så stort intresse för den. När jag var elva år hittade jag den och började knappra frenetiskt. Jag var förtjust i några av den tidens kåsörer och journalistik tilltalade mig, säger han och fortsätter:

– Jag anser mig vara en väldigt lycklig man. Det är väldigt få som får uppfylla sina barndomsdrömmar, så det är ju ganska häftigt faktiskt. Och jag tycker fortfarande att journalistik är roligt, efter 28 år. Jag har aldrig slutat vara nyfiken på vad som ska hända nästa dag.

Han berättar också att han ser fram emot att lära känna Gnosjö och Gnosjöborna allt mer.

Annons

– Gnosjö växer på en och det blir intressantare ju mer man lär sig. Det finns mycket som det kommer att bli anledning att kasta sig över. Gnosjö är på många sätt en journalistisk guldgruva.

Annons

Vad gör du helst när du inte jobbar?

– Jag läser, promenerar och lyssnar väldigt mycket på böcker. Jag är väl också en flitig användare av streamingtjänster som Netflix och HBO, särskilt i dessa tider, när man inte kan umgås med mänskligheten på riktigt. Det är bra att jag är den typen av människa som kan underhålla sig själv, men i yrket är det en bristvara att inte få träffa folk. Det är en del i kicken i journalistik. Att träffa folk är journalistiska vitaminer.

”Gnosjö är på många sätt en journalistisk guldgruva”, säger Joakim Carlsson.

Bild: Christer Gallneby

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan