Annons

Annons

Annons

Gislaved

Trygghetsboenden och städbidrag i S-märkt budgetförslag

Särskilda satsningar för att klara behoven inom socialnämnd och skola – och en vilja att skapa både trygghetsboenden och mindre lägenheter i Anderstorp. Det vill Socialdemokraterna se i sitt budgetförslag, som även innehåller ett nytt "städbidrag" för föreningslivet.

Text

Oppositionsrådet Marie Johansson (S) lyfter framför allt fram satsningarna på socialnämnd och skola i partiets budgetförslag.

Bild: Hanna Eklöf

Annons

När det enskilt största partiet lägger fram sitt förslag inför torsdagens budgetdebatt, står resurserna till socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden i centrum. Utöver de 12 miljoner som de tidigare har velat fördela till socialnämnden från det extra statsbidraget på 18 miljoner kronor, vill Socialdemokraterna skjuta till ytterligare 13 miljoner kronor till nämndens verksamhet. Av dem ska åtta gå till ökad bemanning och kvalitet inom äldreomsorgen, medan fem öronmärks till LSS-verksamheten, vars kostnader partiet också vill utreda. Som tidningen berättat har dessa kostnader varit underbudgeterade med 10 miljoner kronor.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på vn.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan