Annons

Annons

Annons

krönika

Peter Feurst
Hjälp oss att bli bättre – tyck till om din lokaltidning

Värnamo Nyheter fyller 90 år och nu utvecklas din lokaltidning i en rasande takt. Nu har du chansen att påverka riktningen, när vi gör en avstämning med alla läsare – tyck till i vår undersökning.

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Vad tycker du om Värnamo Nyheter, undrar tidningens nyhetschef Peter Feurst.

Bild: Christer Gallneby

Annons

Sjukvården är fortfarande den viktigaste politiska frågan för svenskarna, enligt en opinionsundersökning som Novus genomförde i mitten av november. Efter ett par lugna sommarmånader med lägre spridning av covid-19 minskade intresset för vården, skriver analysföretaget. Nu toppar frågan igen.

Det är inte konstigt. Corona drabbar hela samhället och media fylls av rapporteringen om pandemin från regering och myndigheter. Värnamo Nyheter är med och direktsänder från deras presskonferenser flera gånger i veckan, ibland två gånger om dagen.

Jag tror att våra läsare är minst lika intresserade av coronapandemin som svensken i gemen, i synnerhet som just Värnamo under en tid drabbats värre av smittspridningen än andra motsvarande kommuner.

Annons

Därför bevakar vi regionens åtgärder, läget i sjukvården och beredskapen lokalt. Vi pratar med de som blivit sjuka och de som vårdar. Vi följer upp konsekvenserna av restriktioner i skolor, idrottsföreningar och andra sammanhang.

Annons

Men som verkligheten ser ut just nu, kan vi inte träffa lika många ansikte mot ansikte som vi brukar.

Men som verkligheten ser ut just nu, kan vi inte träffa lika många ansikte mot ansikte som vi brukar. De flesta intervjuer sker på telefon och bilder tas utomhus utan krusiduller. Det är förstås tråkigt på flera sätt. Jag känner bland annat att vi missar småpratet vid sidan om, som ofta ger en viktig återkoppling om vad läsarna tycker om sin lokaltidning.

Det är synd eftersom Värnamo Nyheter genomgått stora förändringar det här året. Med Bonnier som ny ägare har vi nu en stabil ekonomisk plattform och förutsättningarna att vara en stark fristående lokaltidning. Motprestationen är att samordna all produktionsteknik i en gemensam plattform för ett 40-tal tidningar. Och, framför allt, göra en ännu bättre tidning.

Nu är det dags att fråga våra läsare hur väl vi lyckats, och gå från tro till vetande. Vad ska vi bevaka och driva debatt om i Värnamo Nyheter? Vad är du mest intresserad av att läsa i din lokaltidning? Människor på stan, kommunpolitik, brott och straff, sport eller kultur...

Jag hoppas att så många som möjligt av er läsare vill ge oss svaren i en kort enkät.

ENKÄT: Här tycker du till om Värnamo Nyheter

Mitt och redaktionens främsta åtagande står inte i första hand till ägarna utan till er, våra läsare. Tack för er hjälp att göra Värnamo Nyheter ännu bättre.

Peter Feurst

nyhetschef och utgivare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan