Annons

Annons

Annons

Gislaved Centrum

Insändare
Insändare: Gislaved kommun offrar de äldre – gemensamhet och trygghet är viktigare än någonsin

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi inom PRO-Burseryd/Broaryd motsätter oss en nedläggning av Lugnet eftersom de har samma rätt att få en lugn ålderdom som alla andra i kommunen, skriver insändarskribenterna.

Annons

Inför valet 2014 hade PRO och SPF en politikerdebatt om äldreboendet bland annat.Här lovade alla partier att man inte skulle lägga ner några äldreboende, och i valet hade något parti detta i sitt valprogram. Nu är Gislaved inne på andra rundan om äldreboendena, och slutsatsen är densamma som första rundan.

När Gislaved kommun gör sin sociala budget så utgår man inte från behovet, utan man sätter en summa och sedan får man ser var som får rum. Skulle bedömningen av behovet av särskilt boende vara generösare så skulle man fylla lägenheterna, och frigör andra boende i kommunen.

Annons

Annons

Hur gjorde man när man fick utrymme att sänka skatten, när man såg att den social budgeten gjorde ett stort underskott enligt kommunens beräkning. Mottot att hela Sverige skall leva, bör även gälla Gislaved. Detta skall tydligen inte gälla Gislaved kommun eftersom tjänstemännen lägger ett förslag om nerläggning av Lugnet. i Broaryd.

Vi inom PRO-Burseryd/Broaryd motsätter oss en nedläggning av Lugnet eftersom de har samma rätt att få en lugn ålderdom som alla andra i kommunen. Politikerna har nu ett stort ansvar för vad som kommer att vara tryggt äldreboende i framtiden och om man står för sina löften.

Nu under coronatider så har det visat sig att gemensamhet och trygghet är mycket viktigt för de äldre och anhöriga.

PRO- Burseryd/Broaryd   

PRO-Jönköpings län

Styrelsen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan