Annons

Annons

Annons

Rydaholm landsbygd

Småskalig grönsaksodlare: ”Det är jätteviktigt att veta var maten kommer ifrån”

Intresset för odling och självhushållning växer så det knakar. Odlingskurser på flera folkhögskolor i landet har fler sökande än de kan ta emot. På Grantorpets ekologiska grönsaksodling utanför Rydaholm frodas tomaterna och squashen växer som aldrig förr.
– Vi importerar en jättestor del av våra grönsaker i Sverige och det behöver vi inte, säger grönsaksodlaren Elias Werkelid.

Text

”Det finns en liten rörelse med människor som håller på med mindre arealer och grönsaksodling. Det finns de som har lyckats och det känns peppande att det går.” säger Elias Werkelid.

Bild: Molly Berggren

Annons

Solen skiner och det är 30 grader i luften. I växthuset mittemot det röda trähuset dignar det av röda och gröna tomater. Fälten intill är fulla av kål, sallad och andra grönsaker.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på vn.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan