Annons

Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Livesänd speedway – se lagcupen på tidningens sajt

I början av juli återvänder speedwayen till svensk mark.

I vanlig ordning är lagcupen först ut för tävlingssäsongen och nu står det klart att Hall Media sänder live från Hasses Motorstadion.

– Vi vet sedan tidigare att det varit väldigt uppskattat av läsarna, säger Hanna Källqvist, sportchef på Hall Media.

I början av juli blir det livesänd speedway på tidningens sajter. Foto: Mikael Fritzon / TT

Annons

Första fredagen och lördagen i juli startat den svenska speedwaysäsongen på allvar när lagcupen i Vetlanda traditionellt är först ut.

Precis som förra säsongen står det nu klart att Hall Media, där bland andra Vetlanda-Posten ingår, sänder live från Hasses motorstadion.

– Det är ju en väldigt speciell säsong på många sätt, och vi är många som väntar på att speedwayen ska dra igång. Därför känns det lite extra fint att kunna sända just lagcupen för andra året i rad, säger Hanna Källqvist som är sportchef på bland andra SMT-tidningarna.

Annons

Annons

Enligt gällande restriktioner får Vetlanda Speedway inte ta in publik på årets lagcup då max 50 personer får vistas på arenan. Därför tycker Vetlanda Speedways Mikael Wirebrand att det är extra viktigt att lagcupen kan livesändas i år.

– Vi kommer inte ha någon allmän publik på plats utan det är bara funktionärer, de tävlande med sina team och media som får vara på arenan. Därför är det jätteviktigt att kunna sända det här för att ge våra supportrar och speedwayfans möjligheten att se den här tävlingen, säger Wirebrand.

För att se sändningen behöver du vara kund på någon av Hall Medias sajter. Hur du blir det kan du läsa om här.

Tävlingen avgörs via två kval på fredagen 3 juli och avslutas med a- och b-finaler på lördagen 4 juli. Samtliga kval- och finalomgångar kommer livesändas.

Grupp 1: Griparna, Dackarna, Lejonen, Smederna.

Grupp 2: Rospiggarna, Vetlanda, Indianerna, Västervik.

I början av juli blir det livesänd speedway på tidningens sajter.

Bild: Fredrik Johansson

Annons

Annons

Till toppen av sidan