Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Polisens specialplan: Så vill de bekämpa trafficking i Jönköpings län

Polisen vill starta en ny specialgrupp som ska bekämpa människohandeln i Jönköpings län. Marcus Anefur, vid polisen i Jönköping, håller just nu på att ta fram ett förslag på hur den enheten skulle se ut.

– Det kan betyda väldigt mycket, säger Marcus Anefur till P4 Sörmland.

Text

Bilden är en arkivbild. FOTO: Johan Nilsson/TT och Johan Nordenström.

Annons

Polisregion Öst, som består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län, kan komma att få en specialiserad sektion som ska bekämpa människohandel och människoexploatering, rapporterar P4 Sörmland.

Marcus Anefur, gruppchef på ingripandesektionen i Jönköping, håller i detta nu på att ta fram ett förslag på hur avdelningen skulle kunna se ut.

Annons

Annons

– Jag vill att den sektionen ska bestå av rätt poliser som är drivna och som jobbar kontinuerligt med de här frågorna. De som jobbar med det här kommer vara väldigt duktiga på det de gör, säger Marcus Anefur till radion.

Gruppchefen menar på att behovet av en specialenhet som riktar sig mot människohandel och människoexploatering är stort – och att en sådan enhet skulle göra att polisen blir betydligt effektivare i arbetet.

– Det kan betyda väldigt mycket. De kommer veta vad människorna egentligen behöver, vad som krävs för att de ska ta sig ur problematiken och hur vi ska få fällande domar, säger Anefur, som berättar att specialgruppen ska arbeta med spaning, operativt arbete och utredningar.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan