Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2021

Landshövdingen prisade personal som övernattat på Bäckgården

Trang Nguyen, Loan Nguyen, Haddy Dumbuya och Ros-Marie Nilsson uppmärksammades för sina insatser.

Annons

När boendet Bäckgården var som värst drabbat av coronaviruset valde flera i personalen att sova över på boendet för att ta hand om de äldre. Nu har de belönats för sina insatser.

De bjöds in till länsresidenset där de fick ta emot blommor och intyg av landshövding Helena Jonsson.

De fyra anställda tillsammans med landshövdingen.

Annons

Annons

Annons

I veckan belönades fyra av de anställda på Bäckgården med 10 000 kronor var ur Stiftelsen för samhällshjälp och nödhjälp. Utdelningen skedde på länsresidenset, där landshövding Helena Jonsson, ordförande i stiftelsen, delade ut blommor och intyg.

Annons

– Det var roligt och överraskande. Det känns roligt att någon tänker på oss, säger Loan Nguyen.

Hon är en av de fyra anställda som uppmärksammades för sina insatser under coronapandemin. Under en period, när både många brukare och personal var sjuka i covid-19, valde de nämligen att övernatta på boendet.

– Jag sa att ”jag ska inte åka hem eftersom min man är i riskgrupp”. De andra ville också sova över, för de ville inte heller ta hem smittan, säger Loan Nguyen.

Förutom att de inte ville riskera att ta hem smittan till sina familjer handlade det också om att de ville ställa upp för sina kollegor och finnas till hands för de äldre.

– De gjorde ett jättearbete. Flaggan vid boendet åkte upp och ner hela tiden ett tag och personal satt och vakade hos brukare. Man ville inte lämna sina kollegor, säger verksamhetschef Boel Simonsson.

Hur var den här perioden, när det var som värst?

– Vi fick jobba jättemycket. Vi var stressade och ledsna. Det här var ju helt nytt för oss, säger Loan Nguyen.

Annons

De fyra anställda som uppmärksammades för sina insatser var, utöver Loan Nguyen, även Trang Nguyen, Haddy Dumbuya och Ros-Marie Nilsson.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy