Annons

Annons

Annons

Klart för spel i Sveriges fotbollsserier på samtliga nivåer

Reserestriktionerna inom Sveriges gränser kommer att hävas från och med den 13 juni, meddelade statsminister Stefan Löfven på torsdagen.

Det innebär att samtliga landets fotbollsserier nu kommer att få klartecken för start från och med helgen 13–14 juni.

Herrarnas allsvenska och superetta hade redan fått klartecken och där är de tre första omgångarna spikade för bland andra J-Södra i superettan.

Annons

Annons

Herrarnas division 1, med bland andra Assyriska och IFK Värnamo, och damernas elitetta hade också klartecken sedan tidigare, i alla fall enligt Fotbollförbundets tolkning att spelarna i dessa serier är professionella.

Professionalitetsfrågan behöver i och för sig inte diskuteras nu när reserestriktionen på två timmar hävs och det blir fritt fram (med diverse andra restriktioner) att spela bortamatcher med längre restid än två timmar.

svenskfotboll.se meddelade Svenska Fotbollförbundets krisgrupp under torsdagen att den ”anser att de tidigare besluten om spelstart för Division 2 och 3 herrar och Division 1 damer ska ligga fast under förutsättning att Folkhälsomyndigheten senast fredag 5 juni lämnar ett tydligt besked om nya resedirektiv som tillåter spelstart”.

Detta innebär alltså att även herrarnas division 2, där Tord och Husqvarna spelar, och division 3, med bland andra Nässjö, Råslätt, Gnosjö, Anderstorp, Gislaved och Waggeryd, kan starta om en dryg vecka. I damernas division 1 med Mariebo, Husqvarna FF och IFK Värnamo är det också klart för start men där var premiärmatcherna enligt den ursprungliga planen lagda i slutet av juni.

Annons

– Ett mycket välkommet och glädjande besked för svensk fotboll. Nu finns den tydlighet som krävs för att alla delar av seniorfotbollen ska kunna komma igång från och med den 14 juni. Det är dock fortsatt lika viktigt att alla inblandade tar sitt ansvar och noga följer råd och regler för att förhindra smittspridning, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till svenskfotboll.se.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan