Annons

Annons

Annons

Ovanligt firande av en vanlig Årets företagare

Text

Företagaren fanns på plats, överraskningsmomentet likaså. Men platsen var inte den vanliga. Elagentens Jörgen Johansson (C) fanns på plats i form av politiker under kommunstyrelsens möte i Skillingehus sessionssal och kallades överraskande upp för att ta emot titeln.

Elagenten själv, Jörgen Johansson (C), gratulerades i fullmäktiges sessionssal av Företagarnas Daniel Franzén.

Normalt brukar kommunledning och näringslivsansvariga ge sig iväg till Årets företagare och dennes företag. Men detta ovanliga år, 2020, vändes allt över ända – om det nu fanns någon annan anledning än att det var ganska praktiskt.

Själva ceremonin sköttes av Daniel Franzén från Företagarna i Jönköpings län. Han överlämnade en statyett, som ett bevis på bedriften. Ja, vad är det egentligen Jörgen har gjort mer än att driva en butik i Skillingaryd? Daniel läste ur nomineringen:

– El-agenten var ursprungligen en elbyrå, men har med tiden hörsammat de lokala behoven och utökat sortimentet. I dag är företaget även en jakt- fiske- och fritidsbutik och kommer också att agera infopoint för besökare som vill upptäcka nya platser i kommunen.

Annons

Annons

Elagenten, som även har verksamhet i Hillerstorp, öppnade sin första butik i Skillingaryd i augusti 2012. Tre år senare var det dags att lämna det något undanskymda läget mellan brandstationen och Geji och flytta fram till ortens mest trafikerade korsning (som nu är avstängd).

Men Jörgen är inte bara företagare…

Ögonblicket före tillkännagivandet…

Jörgen sitter, som nämnts, med i kommunstyrelsen, är med i handelsföreningen ”Vaggeryd/Skillingaryd handel & service”, är ordförande i Skillingaryd intresseförening, och sitter med i styrelsen för ett handelsprojekt i GGV som syftar till att utveckla handeln på landsbygden.

”I linje med sitt samhällsengagemang är Jörgen en person som vågar ta striden när det behövs”, fortsätter Företagarna i motiveringen.

– Årets företagare handlar inte bara om att vara en flitig företagare, utan också om att vara en duktig samhällsbyggare, vilket mycket väl kännetecknar Jörgen, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

Företagarna konstaterar också att El-agenten går mot slutet av en intensiv period. Företaget vann upphandlingen för elinstallationer i nybyggda äldreboendet Mejeriet. Det är företagets största projekt hittills.

Annons

– Jag såg att Gert skrattade lite när Daniel läste nomineringen om att jag är beredd att ta striden, säger Jörgen roat. Men så är det, brinner man för något så tar man striden – detta är en stor ära, något man drömt om, säger Jörgen Johansson.

Händelsen firades som sig bör. Med tårta.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan