Annons

Annons

Sara satsar på skönhet – helt enkelt

Sara Fransson hade inte räknat med att coronaviruset skulle slå till då hon skrev under hyreskontraktet för sin salong på Luddögatan. Men hon är bestämd på att ändå satsa fullt ut.

Annons

Ännu en skönhetssalong – Simplified Beauty – har slagit upp portarna i Värnamo. Sara Fransson vill bland annat satsa på lätt brynpermanent, eyliner och läpp-pigmentering.

– Man måste våga satsa lite, säger hon..

Sara Fransson kommer ursprungligen från Ljungby men kärleken förde henne till Gnosjö för några år sedan. Hon har sedan dess bland annat jobbat på Elgiganten och under det senaste året har hon varit mammaledig med parets son. Drömmen om att starta en egen salong har hon haft länge och hon har därför genomgått en rad kurser, bland annat i plasmapen och powerbrow som är mildare former av tatuering.

– Till skillnad från vanlig ögonbrynstatuering lägger jag färgen precis under huden så att det blir en pudrig skuggeffekt. Färgen försvinner i takt med hudens åldrande oftast inom två år, vilket är en fördel, säger hon.

I salongen, som ligger på Luddögatan, utför Sara också läpp-pigmentering och eyelinertatuering.

– Eyelinern sitter i längre så det gäller att kunden blir nöjd. Alla har ju olika smak och jag är noga med att förhöra mig innan så det inte blir fel, säger hon.

Annons

Just kundkontakten är det som lockar mest för Sara Fransson.

Kontraktet med fastighetsbolaget skrevs redan i slutet av förra året – alltså innan coronaviruset fått fäste i Sverige.

Annons

– Det har ju onekligen ställt till det lite för mig. Första tanken var: "hjälp, ska jag gå i konkurs redan innan jag startat?" Men sedan kände jag att "nej, jag ska satsa ändå".

Hon hoppas kunna komma i gång på allvar till hösten.

– Jag känner att det är nu eller aldrig. Jag har nog varit lite försiktig tidigare men nu vågar jag ta klivet. Går det så går det. Man måste våga lite, annars är det ju ingen mening med att leva, säger Sara Fransson.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy