Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hockeyprofilen och kvalhjälten sadlar om – det här blir nya rollen

Adam Ahnberg, bilden, kommer tillsammans med Isac Sandström att utgöra GSK:s målvaktsduo säsongen 2020/2021. Duon kommer framöver att tränas av Robert Johansson.

Annons

Robert Johansson, stor hockeyprofil i bygden, inleder en ny spännande resa. Kommande säsong kommer han kombinera rollen som sportchef i Skillingaryds IS med att vara målvaktstränare hos GSK Hockey.

Robert Johansson, som fyllde 33 år i onsdags, brinner för idrotten. Det är speedway och ishockey som ligger den här stora idrottsprofilen varmast om hjärtat. Johansson var själv en duktig målvakt och var bland annat med och tog upp GSK Hockey till tvåan vårvintern 2017. Då klev Robert Johansson fram som en kvalhjälte och han spikade stundtals igen Gislavedsklubbens målbur. Numera ligger målvaktsklubben på hyllan och förra säsongen var han sportchef och assisterande tränare hos Skillingaryds IS i Hockeytrean.

Annons

Annons

Bygger truppen

Till kommande säsong fortsätter Robert Johansson som sportchef i Skillingaryd, han är i full färd med att bygga 2020/2021 års SIS–trupp. Dock har han avsagt sig jobbet som assisterande tränare. Han kommer i stället att vara målvaktstränare i Hockeytvåan i Gislavedsklubben GSK Hockey. Där kommer han att få jobba med Adam Ahnberg och Isac Sandström som GSK har lånat från Borås.

– Adam Ahnberg har jag bra koll på, har sett honom en hel del. En riktigt bra målvakt. Isac har jag sett en match live när han var utlånad till Tidaholm. Sedan har jag hört mycket om honom från en kompis i Tidaholm. Också han är en riktigt bra målvakt. Ska bli roligt att jobba med dem, det kommer bli en härlig kamp, säger Robert Johansson i en kommentar.

Bor i Jönköping

– Det känns riktigt kul att vara hemma och hjälpa till i GSK. Det har varit lite av en dröm sedan jag lämnade att få komma tillbaka till GSK. Efter det att jag lämnade GSK så ville jag fortsätta med hockeyn på något sätt så jag valde att vara assisterande coach och sportchef i SIS. Men insåg ganska snabbt att det är målvakter jag vill jobba med. Tanken är att vara med på måndagar med A-laget i GSK och sedan försöka komma ner på helgmatcherna. Hade gärna varit med mer men jag har en dotter hemma som blir fem månader snart, och vi bor i Jönköping, säger Robert Johansson.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy