Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Förre talangen hyllar Jonas Thern: ”Köpte skor och träningskläder åt mig”

Jonas Thern.

Annons

Dardan Mustafa, IFK Värnamos förre talang, hyllar Jonas Thern i en intervju. Dardan Mustafa har tidigare spelat allsvensk fotboll för Gefle IF.

Förra säsongen spelade Dardan Mustafa för Åtvidabergs FF, som åkte ur division 1. Han har längre tillbaka i tiden tillhört IFK Värnamos framgångsrika kull med spelare födda 1992. I en intervju med Expressen berättar han om ungdomsåren i Värnamo.

Annons

– Vi hade fantastiska tränare i Jonas och Johnny Gustavsson. Allt vi gjorde var med boll och de ställde krav på oss. Då hade vi träningar med övningar som seniorlag knappt gör i dag, säger Dardan Mustafa till Expressen.

Annons

Han har mycket gott att säga om Jonas Thern och de håller kontakten.

– Ja, när vi mött Värnamo har vi pratat mycket. Både om fotboll och livet. Han gjorde jättemycket för mig när jag var i Värnamo, allt från att köpa kläder och skor till att hämta mig hemma. Det var verkligen en stor man, säger Dardan Mustafa och fortsätter:

– Mina föräldrar kom till Sverige från Tyskland efter att ha flytt kriget i Kosovo, och det var inte så lätt att ge upp allt och starta om här. Då hade man kanske inte råd med ett par fotbollsskor och jag tror Jonas såg det. Han sa aldrig något men en dag dök han upp med en påse med massa skor och träningskläder. Dagen efter kom pappa ner och skulle ge honom pengar men det fanns inte en chans att Jonas skulle ta emot dem, han var fantastisk.

Det var inför den här säsongen på gång med ett utlandskontrakt för Dardan Mustafa men i stället skrev han på för Torns IF från Lund. Torn spelar i samma serie som IFK Värnamo.

– Det fanns intresse från lag högre upp och även utomlands, men vi fick avskriva det ganska snabbt på grund av situationen i världen och att jag nyligen blev pappa för första gången.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy