Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Därför ställs fullmäktige i Gnosjö in

Johan Malm (C), kommunfullmäktiges ordförande, berättar att han saknar att mötas till fullmäktigemöte på vanligt sätt. Under coronapandemin består mötet av endast 19 ledamöter, men på torsdag nästa vecka blir det inget fullmäktigemöte alls. I bakgrunden syns kommundirektör Anna Engström.

Annons

Det blir inget kommunfullmäktigemöte på torsdag. Anledningen: för få ärenden.

Torsdagen den 28 maj skulle månadens fullmäktigesammanträde äga rum i Gnosjö kommunhus, men så blir det inte. Kommunen meddelar nämligen att mötet är inställt. Anledningen är att det finns för få ärenden att behandla.

– Det var ju inga så där jätteheta ärenden på fullmäktigelistan, så det gick att skjuta på det. Man ska ju träffas så lite som möjligt i dessa tider, säger Johan Malm (C), kommunfullmäktiges ordförande.

Annons

Annons

Sedan i slutet av mars är antalet ledamöter som träffas för sammanträde färre än annars, ett beslut som gruppledarna för partierna i Gnosjö kommun gemensamt tog för att minska smittspridning i samhället med tanke på coronapandemin.

– Det är inte lika roligt med fullmäktige när man inte träffas på samma sätt. Det blir ödsligt, konstaterar Johan Malm om de nya, tillfälliga, förutsättningarna.

Beror det på coronakrisen att ni har så få ärenden nu?

– Nej, det gör det inte. Det händer annars också att vi fått ställa in.

Är det något beslut som får vänta nu då, med tanke på att mötet ställs in?

– Ja, det var väl någon politisk tillsättning, men vi stämde av med det partiet och det gick att vänta med, så då valde vi att skjuta på det. I och med att antalet ledamöter i nämnderna är neddragna så är behovet av manskap inte så stort.

Annons

Annons

Till toppen av sidan