Annons

Annons

Annons

Värnamo

Mc-förare kraschade på motorbanan – vårdas för livshotande skador

Text

En motorcykelolycka inträffade på Scandinavian Raceway i Anderstorp under lördagen. Den drabbade föraren, som är i 20-årsåldern, kördes i ilfart till Värnamo sjukhus.

På söndagen meddelade Region Jönköpings län att mannen flyttats till sjukhuset i Linköping och att det rör sig om livshotande skador.

En motorcykelolycka inträffade på Scandinavian Raceway i Anderstorp på lördagen. OBS: Bilden är en arkivbild.

På lördagsförmiddagen genomfördes en träning för motorcyklar på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Enligt Ingvar Wernvik, som är ordförande i banbolaget SRW, är det ett danskt företag som hyrt in sig på banan under helgen.

Annons

Annons

– I samband med träningen fick en av förarna ett haveri på raksträckan framför huvudläktaren. Han kastades av motorcykeln i hög hastighet. Jag vet inte alls hur det gick med honom, men jag har hört ryktesvägen att han var vaken och talbar efter händelsen, säger Ingvar Wernvik.

Ambulans tillkallades som förde den drabbade föraren, som är i 20-årsåldern, till Värnamo sjukhus. Transporten bedömdes som brådskande och det gick ut meddelanden i P4 Jönköping om att bilister skulle hålla fri väg för ambulansen.

På söndagen meddelade Region Jönköpings län att mannens skador är att betrakta som livshotande och tillståndet är kritiskt.

Han vårdades först på intensivvårdsavdelning på Värnamo sjukhus, men flyttades senare till Universitetssjukhuset i Linköping. Även där vårdas han på intensiven, meddelar Universitetssjukhuset på söndagen.

– Det var olika typer av motorcyklar som körde på banan. De var alla indelade i fyra olika grupper med instruktörer, säger Ingvar Wernvik.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan