Annons

Annons

De här får fortsätta som chefer i Värnamo

Anneli Andersson har bland annat varit med och byggt kommunens kontaktcenter som invigdes 2018

Annons

Två förvaltningschefer får förlängt förordnande på fem år. Det är serviceförvaltningschef Anneli Andersson och kulturchef Lars Alkner.

Det är första gången sedan organisationen med tidsbestämda förvaltningschefer infördes som ett förordnande förlängs. Förlängningen sker inte per automatik utan följer samma procedur som en nyrekrytering och gäller från den 1 januari 2021. Nu står det klart att serviceförvaltningens chef Anneli Andersson och kulturchefen Lars Alkner kommer att få möjlighet att fortsätta på sina respektive tjänster.

– Det känns jätteroligt, i synnerhet med tanke på att jag var med och startade upp serviceförvaltningen 2015. Det tar alltid lite tid innan man kan se resultat vilket fordrar tålamod hos våra politiker. Därför känns det extra bra att ha fått fortsatt förtroende, säger Anneli Andersson.

"Roligt men slitsamt"

Serviceförvaltningen har i uppgift att sköta den interna servicen inom kommunen. I den ingår bland annat att förse skola och förskolans elever samt omsorgens brukare med mat sköta, vikariehanteringen för förskola, omsorg och måltidsservice, samt hantera kommunens IT och logistik. En annan central verksamhet som Anneli Andersson har varit med och byggt upp är kommunens kontaktcenter som invigdes 2018. En del utmaningar har det varit men också många positiva erfarenheter.

Annons

Annons

– Det har varit otroligt roligt men också slitsamt. Framför allt har mina medarbetare gjort ett bra jobb och det har gjort att det alltid har känts kul att gå till jobbet, säger Anneli Andersson.

Hennes förlängda förordnande löper ut den 30 juni 2023, då hon går i pension.

– Fram tills dess är mitt huvudfokus att se till att verksamheten utvecklas och förbättras ytterligare så att det känns bra att lämna över den, säger hon.

Stora prövningar

Förvaltningschef Lars Alkner blickar även han tillbaka på sex händelserika år med etablerandet av Gummifabriken som dominerande händelse. Under de kommande åren väntar fortsatta utmaningar där coronakrisen ställt det mesta på ända.

Kulturchefen Lars Alkners nya förordnande löper ut 2026.

Annons

– Just nu är det en märklig tid med stora prövningar, också för kulturen. Samtidigt håller Värnamo på att etablera sig som en kulturkommun och jag vill gärna vara med och fullfölja det arbetet. Därför är jag glad och hedrad att jag får förtroendet att leda kulturförvaltningen i fem år till, konstaterar han.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy