Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Två minibussar brann vid skola

Gnosjöbon Anna Linder bor i närheten av Gnosjöandans Kunskapscentrum och möttes av den här synen under onsdagsmorgonen. Polisen utreder bränderna i minibussarna som grov skadegörelse.

Annons

Natten till onsdagen brann det på nytt i bilar. Den här gången vid Gnosjöandans Kunskapscentrum i Gnosjö.

– Det är omöjligt att svara på om det finns koppling till den senaste tidens bränder i Gislaved, säger polisens vakthavande befäl Torbjörn Lindqvist.

Larmet kom från en parkering vid Gnosjöandans Kunskapscentrum vid klockan 02.50. Det handlade om två minibussar som av okänd anledning börjat brinna.

Som bekant har totalt nio bilar brunnit och förstörts i grannkommunen Gislaved på bara några dagar. Men eventuellt samband kunde inte polisen säga någonting om under onsdagsmorgonen.

Gällande bränderna i Gislaved har lokalpolisområdeschefen Håkan Boberg sedan tidigare pekat ut ungdomar som ansvariga. I veckan uppstod viss konfrontation i bostadsområdet Trasten med ett 40-tal yngre personer och polisen mitt i natten. Då ska saker kastats mot poliserna.

Annons

Annons

– Det fanns en aggressiv attityd mot polisen. Man försökte delvis motarbeta polisen, många var högljudda. Upplevelsen var att det var många tonåringar som strömmade dit, sa Håkan Boberg i en intervju med VN då.

Vem eller vilka som kan ligga bakom bränderna i Gnosjö under onsdagsnatten kan polisen dock inte svara på i nuläget.

– Det utreds som grov skadegörelse, säger vakthavande befälet Torbjörn Lindqvist.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy