Annons

Annons

Annons

Gnosjö

Uno Svenningsson släpper ny låt med försommarkänsla

Nu släpper Uno Svenningsson en ny singel: ”När natten lindar sig runt mig” – en låt med en försommarkänsla, fylld av hopp och glädje.

Gnosjösonen Uno Svenningsson är tillbaka i skivstudion med nya låtar. I dagarna släpps ”När natten lindar sig runt mig” som han skrivit tillsammans med popgeneralen Andreas Mattsson. Det är en duo som faktiskt inte har jobbat tillsammans förrän nu.

– Jag har alltid velat skriva en låt tillsammans med Andreas Mattson som är en grym låtskrivare. Tillfället kom och ”När natten lindar sig runt mig” blev till. Låten är som en sommarbris från en bättre tid där värme, hav dofter och tankar lindade sig runt oss. En hälsning till oss alla om att det snart blir ljusare igen, säger Uno Svenningsson.

Annons

Annons

Nu på söndag kl 18 spelar Uno nya låten och kanske några klassiker på sina sociala medier.

Unos framgångsrika musikkarriär rivstartade i början av 80-talet då han startade gruppen Fredá. 1994 drog han igång sitt soloäventyr och släppte albumet ”Uno”som bland annat innehöll låtarna som direkt blev stora hits ”Under ytan” och ”Tro på varann” - en duett med Eva Dahlgren.

Sedan solodebuten har det blivit mängder av uppmärksammade turnéer och hela åtta album.

2018 medverkade Uno Svenningsson i ”Så Mycket Bättre” på TV4 och det stora genomslaget gjorde att han mötte en ännu större och kärleksfull publik. Strax därpå släppte han sitt senaste album - ”Andras sånger” och åkte återigen ut på en bejublad turné där egna låtar och tolkningar av andras fick följa med; bland annat den stora hiten”Du kommer ångra det här”.

Förra året firade Uno Svenningsson 25 år som soloartist och nu är han tillbaka i studion igen. ”När natten lindar sig om mig” är en försmak av vad som kommer senare i år.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan