Annons

Annons

Annons

Jönköping

Flyglinjen mellan Jönköping och Stockholm läggs ner

Flyglinjen mellan Jönköping och Stockholm Arlanda läggs ned. Den främsta anledningen ska vara coronapandemin.

– Det är naturligtvis oerhört tråkigt, säger Rony Forsberg, vd för Jönköping Airport.

I början av mars skrev tidningen om att coronaviruset tvingade flygbolaget att ställa in avgångar till och från huvudstaden. På fredagen kom nästa bakslag: Flygbolaget Air Leap lägger nu ned flyglinjen mellan Jönköping och Stockholm Arlanda, vilket P4 Jönköping var först att rapportera om.

Annons

Annons

Vd:n Jon Melkersson uppger för radion att en av anledningarna bakom beslutet om att lägga ner flygen är att coronapandemin har slagit hårt mot ekonomin.

– Det är naturligtvis oerhört tråkigt. Air Leap har gjort den bedömningen att de inte ser möjligheten att trafikera Jönköping-Arlanda. Det är ett otroligt tufft läge för flyget just nu, säger Rony Forsberg, vd för Jönköping Airport.

Vet du om det finns några planer på att återuppta linjen när krisen är över?

– Det pågår diskussioner om utökad trafikplikt, vilket innebär att staten går in och tar kostnader. Det är en förhoppning vi har att man utökar till södra Sverige också och då har de (Air Leap, reds. anm.) sagt att de ska gå in och trafikera södra Sverige. Men det är inte så att vi står och faller med en sträcka till Stockholm. Det är viktigare med en internationell linje, säger Rony Forsberg.

FOTNOT: Tidningen har sökt Jon Melkersson utan framgång.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan