Annons

Annons

Annons

Annons

Golf

Världens bästa kommer till Isaberg GK med en tävling

Annika Sörestam kommer med sin internationella topptävling till Isaberg.

Annons

Världens bästa damgolfare genom tiderna Annika Sörenstam kommer med en tävling till Isabergs golfklubb.

Sommaren 2021 kommer Annika invitational Europe till Isabergs golfklubb.

I startfältet kommer det finnas 78 av Europas bästa golftjejer under 18 år.

Hennes juniortävling arrangeras för nionde gången och är den största flickjuniortävlingen i Europa.

– Jag gillar att vi kan lägga tävlingen på olika banor i Sverige och det ska bli kul att komma tillbaka till Isaberg. Jag har hört att det har hänt mycket sedan 1989 då jag spelade där sist, och att det har blivit en fantastisk anläggning, som jag tror blir perfekt för tjejerna med alla aktiviteter på och utanför banan, säger Annika Sörenstam i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

***

Daniel Peterson, ordförande i Isaberg Golfklubb, ser fram emot värdskapet.

– Isaberg GK är mycket glada och stolta att få vara värd för Annika Invitational Europe 2021. Det är vår strategi att få stora tävlingar till klubben och nu passade det oss perfekt att anta denna utmaning. Vår fina anläggning tillsammans med näringslivet och den unika turistnäring som finns i vår region gör att vi känner oss väldigt trygga i att Annika Invitational 2021 kommer bli en fantastisk upplevelse och ett minne för livet för alla deltagare, partners, funktionärer och publik.

På grund av coronakrisen så har årets tävling fått ställas in.

– Vi ser verkligen fram emot nästa års tävling på Isaberg GK, speciellt efter det här året, då vi tvingats ställa in alla våra tävlingar på grund av Covid-19. Nu känner vi oss ännu mer motiverade inför nästa år och vi kommer tillbaka med nya fräscha tag och ännu mer energi, säger Annika Sörenstam.

Annons

Annons

Till toppen av sidan