Annons

Annons

Annons

Konståkning

Insändare
Sport. Dåliga förutsättningar för hockeylag i Värnamo

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Värnamo behöver en till ishall så att tiderna räcker, till, menar insändarskribenten.

I Värnamo har vi och har alltid bara haft en ishall. Det borde byggas en till då det alltid har varit ont om istider för Värnamos alla hockeylag. I Värnamo finns det både hockeylag och konståkare som får dela på samma ishall. Att dela ishall med konståkarna är inga problem utan det är istiderna det är ont om. I Värnamo växer också hockeyn bland dom yngre och även bland tjejerna. Det gör att det är väldigt stora grupper som spelar på väldigt få istider.

Därför ska man bygga en till ishall så man kan ha fler grupper eller fler istider. Eftersom det är så lite istider så får vi ofta korta träningar vilket gör att vi inte hinner med lika mycket på träningen. Då har vi bara 50 minuters träning och det räcker inte långt på en hockeyträning. Ibland har vi också träning väldigt sent på kvällen vilket gör att jag är väldigt trött dagen efter och då orkar jag inte alltid med skola och plugg. De yngsta lagen har även träning väldigt tidigt på morgonen vid klockan åtta.

Annons

Annons

Eftersom det finns så få istider får vi också dela istider med ett yngre eller äldre lag. Då blir det stora nivåskillnader vilket gör att vi alltid får dela upp planen när vi ska spela eller att man får vänta på sin tur. Eftersom vi är två åldersgrupper på isen samtidigt så blir även gruppen väldigt stor. Det gör att man får vänta väldigt länge för att det ska bli din tur att göra övningarna. Då får man mindre träning vilket gör att man blir sämre som hockeyspelare. När vi blir sämre som hockeyspelare blir även lagen sämre vilket gör att även A laget inte får in lika många bra spelare. När lagen inte är bra så lockar hockeyn inte lika mycket för barnen vilket gör att det är färre som vill spela hockey. Då får inte Värnamo hockey in lika mycket pengar.

Därför ska vi bygga en till ishall så dessa problem kan lösas. Det kommer kosta pengar att bygga en till ishall men det är väldigt viktigt eftersom att det finns så få istider för hockeylagen. Om det byggs en till lär även fler vilja gå på hockey vilket gör att Värnamo kan satsa mer pengar på hockeyn. Fler kommer även vilja flytta till Värnamo om dom har en bättre ungdomsorganisation.

Värnamo har en vision att bli 40 000 invånare och det kan i detta fallet hockeyn hjälpa till med. Värnamo kommun tjänar också pengar på att fler flyttar till värnamo och att dom hyr ut en till ishall till Värnamo hockey. Hockeylagen kommer även kunna träna mer och bli bättre vilket gör att A-laget blir bättre och kan få in mer pengar. Min lösning på problemet är att bygga en ishall där det inte finns så mycket läktare och sådant utan att det är mer som en träningshall där man tränar och de yngre kan spela matcher. Antingen så kan kommunen bygga den eller så kan en stor sponsor gå in och bygga den tillsammans med kommunen, till exempel Axelent som äger namnet på ishallen i Värnamo.

Jag tycker att det ska byggas en ny ishall i Värnamo.

Oscar G

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan