Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Vass lirare har skrivit på – heta målskyttar kommer att spela tillsammans i ASK

ASK:s tränare Martin ”Preben” Carlsson kommer att ha riktigt vassa målskyttar till sitt förfogande nästa säsong. Det kan behövas när det är allsvenskt spel som gäller.

Annons

När skytteligan för division 1 södra skulle summeras var det Anderstorps SK–spelare både på första– och tredje plats. Tvåa kom Hannes Rybo från Lerumsklubben IK Baltichov. Han har nu skrivit på för Anderstorps SK.

Anderstorps SK stärker truppen inför höstens spel i allsvenskan, som är näst högsta serien. ASK:s tränare Martin ”Preben” Carlsson kommer att ha duktiga målskyttar i sin trupp. Anderstorps Anton Nilsson vann skytteligan för division 1 södra säsongen 2019/2020 med 140 mål. Tvåa kom Hannes Rybo från IK Baltichov med 132 mål och på en tredje plats kom Anderstorps Johan Szybanow med 109 mål.

Annons

Anderstorps SK är nästa säsong tillbaka i allsvenskan igen – detta efter endast en säsong i division 1 södra. IK Baltichov kom trea från slutet i division 1 södra den gångna säsongen. Naturligtvis extra starkt av Hannes Rybo att göra över 100 mål för ett bottenlag. Nu har han skrivit på för Anderstorp.

Annons

Studerar till lärare

”Jag ser verkligen fram emot kommande säsong. Jag är 27 år, uppvuxen i Lerum men bor i Göteborg tillsammans med min fästmö Emma och vår son Julius. Vi väntar vårt andra barn i dagarna. Jag studerar till lärare och är en positiv och energifylld kille. Jag började min karriär i Baltichov för att sedan gå till Redbergslid som 16–åring, där debuterade jag i elitserien som 17–åring. Sedan dess har jag spelat i allsvenskan och handbollsligan med Varberg och Önnered för att sedan gå tillbaka till Baltichov”, säger Hannes Rybo till ASK:s webbplats.

”Vi kommer inte ta in många niometare inför kommande säsong då de vi ville ha kvar har stannat hos oss och därför är vi väldigt noga vilka som kommer in. I Hannes får vi det vi letat efter, ett rappt genombrott, grymt avstämt underarmsskott, en bollskicklighet samt att han kan spela i det tempot vi spelar i. Han har spelat allsvenskan tidigare men senaste åren i Baltichov och han har även äntligen fått ordning på ett krånglande knä som har spökat. Han är nu redo för högre divisioner”, kommenterar ASK:s tränare Martin ”Preben” Carlsson.

Andra nyförvärvet

Hannes Rybo blir Anderstorps andra nyförvärv inför säsongen 2020/2021. Tidigare har målvakten Kenan Omerovic från Alingsås skrivit på för ASK. Dessutom har Anton Nilsson, Charlie Aronsson, Simon Matthijs, Anton Moberg, Niclas Närenborn, Filip Linde och Albin Nilsson förlängt sina kontrakt. Johan Szybanow har ännu inte förlängt sitt kontrakt och om han ska spela för ASK även till hösten är än så länge oklart. Han skrev 2018 ett tvåårsavtal med Anderstorp och det har nu gått ut.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy