Annons

Annons

Annons

Ishockey

Uppgifter: Pengaregn över förre HV-stjärnan – så mycket är KHL-kontraktet värt

Mattias Tedenby lämnade schweiziska Davos efter en säsong och skrev nyligen på ett ettårskontrakt med KHL-klubben Vityaz Podolsk. Nu har uppgifter om den förre HV-stjärnans guldkantade avtal läckt ut.

Mattias Tedenby ska spela KHL-hockey kommande säsong.

Det är HockeyNews.se som rapporterar att nyhetskanalen Breda Arena har publicerat uppgifter om Mattias Tedenbys avtal med Vityaz Podolsk.

Annons

Annons

Enligt uppgifterna kommer Tedenby att tjäna cirka 4,4 miljoner kronor på sitt ettårskontrakt. HockeyNews.se skriver att eftersom skatten i Ryssland bara är 13 procent kommer den förre HV-profilens månadslön landa på 319 000 kronor efter skatt. KHL-spelarna kan dessutom få bonusar baserat på individuella prestationer.

30-årige Mattias Tedenby, som inledde sin karriär i Värnamo GIK, slog igenom i HV71 som junior, försvann till Nordamerika i fyra säsonger innan han återvände till Jönköping och spelade fem raka HV-säsonger.

I fjol skrev han på för schweiziska Davos, där det gick riktigt bra. Innan coronapandemin satte stopp för ligan hann den tekniskt skicklige forwarden leverera 37 poäng (18+19) på 48 grundseriematcher.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan