Annons

Annons

Annons

Värnamo

Gunvor berättar om miljonvinsten: ”Det blev allmänt jubel”

Forsheda höll andan när hjulet saktade in och landade på miljonvinsten.

– Det skreks och tjoades en del här hemma, säger Gunvor Svensson, som i söndags kammade hem storkovan i Bingolottos finalspel.

Gunvor och Boris Svensson i Forsheda har spelat Bingolotto sedan starten 1989. "En del småvinster har det blivit genom åren, men inget i närheten av denna storvinst", säger Gunvor.

Gunvor Svensson och hennes man Boris har varit trogna Bingolottospelare sedan Leif Loket Olsson drog igång det populära programmet i början av 1990-talet. I många år har de prenumererat på var sin lott för att stötta Forsheda IF och BSOK (Bredaryds skid- och orienteringsklubb) där hela familjen varit aktiva.

– Vi brukar alltid titta på Bingolotto när vi är hemma. Men just denna gången tittade vi typiskt nog inte, det var först när vi rättade lotten i efterhand som vi såg att vi hade vunnit, berättar Gunvor Svensson.

Annons

Storvinst

Makarna trodde först att det var en liten vinst som skulle delas med flera andra. Sedan dubbelkollade de en extra gång och såg att det handlade om en storvinst.

Annons

– Vi hade vunnit finalspelet och skulle nu få vara med och tävla om tre miljoner kronor. Vi trodde knappt att det var sant. Minsta vinsten var på 100 000 kronor, och bara det är en jättestor vinst för oss, säger Gunvor Svensson.

Lång väntan

Detta skedde i februari. Snart efter vinsten kontaktades Gunvor av Bingolotto som bokade in henne den tredje maj, då Gunvor i direktsändning skulle bli uppringd av Lotta Engberg och spela via en telefonlänk. Långa väntan kan tyckas. Men den blivande storvinnaren var inte ett dugg nervös varken inför eller under programmet.

– Jag är nog ganska stabil och lugn som person. Sedan är det kanske lättare när det sker via telefon. I normala fall hade vi ju åkt dit och spelat i studion och fått bo på hotell, men i och med coronaviruset så gick vi miste om det.

Familjen samlades

Inför samtalet samlades makarnas son och sonhustru, som följde sändningen i rummet intill. På frågan vem i dansorkestern som skulle stoppa hjulet i hennes ställe var svaret enkelt. Gunvor har alltid tyckt om av Kalle Moraeus, och att det blev han har hon inte ångrat.

– Han skötte sig ju riktigt bra. Visst var det spännande. Eftersom jag hade ljudet i telefonen blev det också en viss fördröjning för mig.

Annons

Så saktade hjulet in och närmade sig 200 000. Gunvor höll andan och trodde att den skulle stanna där, men i sista stund tippade den över. En miljon var nu hennes.

Annons

– Det skreks och tjoades en hel del, det blev allmänt jubel. Jag hade ju varit nöjd med 100 000 men detta var verkligen roligt.

Många gratulationer

Knappt hade hon lagt på luren förrän vänner och bekanta hörde av sig. Telefonen gick varm av alla som ville gratulera.

– Jag trodde inte att så många tittade på Bingolotto, men kanske är det ovanligt många just nu när folk inte kan komma ut som vanligt.

Vad ska du göra för pengarna?

– Nu i coronatider finns inte så mycket man kan göra, men så småningom blir det nog spa, eller en weekendresa någonstans. Sedan har jag ju barn och barnbarn som ska ha en del. Jag kommer att dela med mig, säger Gunvor Svensson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan