Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Klart: Felix Rosenqvist tävlar på nationaldagen – säsongen startar

Felix Rosenqvist från ett lopp förra säsongen.

Annons

Det blir ett nationaldagsfirande värt att minnas för Marcus Ericsson och Värnamokillen Felix Rosenqvist. Den 6 juni, nästan tre månader försenat, startar Indycarsäsongen med race i Fort Worth i Texas.

Racingtävlingarna bantas ned till endagarsevenemang med träning, kval och race. Och ingen publik får följa loppen på plats. För att hinna med allt på en dag har loppet i premiären kortats ned från 248 till 200 varv på den 2,4 kilometer långa ovalbanan.

”Vi är spända på och redo för att sätta i gång säsongen på Texas Motorway Speedway. Vi har tillsammans med hälsomyndigheten jobbat fram en plan för att kunna garantera säkerheten för alla inblandade”, säger Indycar-ordföranden Jay Frye till seriens webbplats.

Annons

Annons

Trots att starten försenats med nästan tre månader räknar man med att köra alla 15 loppen. Klassiska Indy 500 är flyttat till den 23 augusti och finalloppet går den 3 oktober.

Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist kör sina andra säsonger i Indycar och i år kör båda för Chip Ganassi Racing. Rosenqvist blev bästa nykomling förra året, på sjätte plats i sammandraget, och Ericsson slutade på 20:e plats.

/TT

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy