Annons

Annons

Insändare
Corona. Hellre torr fakta än empati-tårar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I Gustav Junttis torsdagsledare "Vi vänjer oss vid hopplösheten" argumenteras för mer empati över de förskräckande siffrorna för coronadrabbade och döda, i synnerhet bland de äldre.

Jag tror att väldigt många människor kan känna både empati för de drabbade och personlig ängslan samtidigt som man har ett starkt behov av att få lära sig mer om denna nya farsots härjningar och vad ansvariga aktörer gör i situationen och varför.

Jag tycker det skulle vara förskräckligt om de utsedda och sakkunniga skulle stå på presskonferenserna och bara snyfta fram empatiska uttalanden eller att politiker skulle inskränka sig till storstilat maktspråk eller skryt om att det är politiken som ensamt skall fixa krisen.

Jag är imponerad av de nya kunskaper jag fått via sakkunniga i presskonferenserna och i diverse artiklar av sakkunniga. Samtidigt är det nödvändigt men krävande att lyssna in och läsa av det finstilta hos vetenskaparna. Det är en ny virussituation och nu påbörjas kunskapssökandet och sökandet efter hur samhälle och individer skall agera nu och i framtiden.

Annons

Annons

Anonym

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy