Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

GSK Hockey lånar ung målvakt från division 1–klubb

Målvakten Isac Sandström, här i Tidaholms tröja, kommer att spela för GSK Hockey till vintern. Han lånas ut från Borås till GSK.

Annons

GSK Hockey lånar en målvakt och förlänger med en trotjänare.

– Jag vet att GSK fått fram en del riktigt bra spelare genom åren, säger den nye målvakten i en kommentar.

Under den gångna säsongen var Adam Ahnberg och Albin Hakelid GSK:s målvaktspar. Den sistnämnde skrev efter säsongen på för Värnamo. Och nu är det klart att 19–årige Isac Sandström kommer att vara en av Gislavedsklubbens målvakter nästa säsong. Han har Mjölby HC som moderklubb och gick efter det till Linköping HC. I LHC blev det spel i U16 och J18. Sedan gick resan vidare till Borås HC, där han i vintras gjorde två division 1–matcher samt 14 matcher i J20 elit. Det blev även en utlåning till division 3 och Tidaholms HF som kvalade till tvåan. Bland annat föll Tidaholm klart i kvalet mot Värnamo GIK i Värnamo. Kvalet avbröts dock i förtid på grund av coronakrisen.

Annons

Även kommande säsong har Isac Sandström kontrakt med Borås men han kommer att lånas ut till GSK Hockey.

”Till högstadiet så fick jag möjligheten att börja i LHC och det kändes som ett bra steg att ta då från Mjölby. Sedan spelade jag där tills det var dags för J20 och då kände jag att det var bäst att gå till en annan klubb för att få mer speltid och då var Borås det bästa alternativet. Nu i år så ville jag spela seniorhockey och då blev Gislaved det lag som jag kände var det bästa alternativet”, säger Isac Sandström i en kommentar till GSK:s Facebooksida.

Annons

”Jag vet inte så mycket om GSK förutom att de fått fram en del riktigt bra spelare genom åren. Juuse Saros i Nashville Predators är min förebild i målet. Han är ungefär lika lång som mig och det är inte många målvakter i NHL som är under 1,80. Så honom försöker jag efterlikna lite”, fortsätter GSK:s målvaktsförvärv.

GSK ser en stor utvecklingspotential i Isac Sandström.

”Isac är en lugn och positionssäker målvakt. Just lugnet är hans stora styrka, han flaxar inte runt i målet utan han läser spelet bra och positionerar sig rätt. Vi har följt Isac under förra säsongen och han har imponerat på oss. Utvecklingspotentialen är enorm. Isac tillhör Borås men kommer att lånas ut till oss. Vi är mycket nöjda med denna påskrift”, säger sportgruppens Markus Fors.

Dessutom har backen Alexander Moura, som har gjort många säsonger i Gislavedsklubben, förlängt sitt kontrakt.

”Varje år känns det bra att skriva på för ytterligare en säsong i GSK. Ska bli roligt att bygga vidare på det vi har byggt upp under de senaste åren och fortsätta att sträva framåt i utvecklingen både som förening och som hockeyspelare. Lagbygget börjar att se spännande ut, så ska bli riktigt kul när säsongen drar igång senare i höst”, kommenterar Alexander Moura.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy