Annons

Annons

Annons

Cykling

Våg av mtb-cykelstölder i Vaggeryds kommun

Text

Kommunen har drabbats av en våg av cykelstölder. Främst verkar det vara mountainbikes som stjäls – ofta på natten och vid bostaden

De flesta låser fast sina cyklar på allmänna platser. Nu kan det vara läge att låsa dem även hemma, eller ha ett låsbart garage.

Många av de utsatta skriver i Facebookgruppen ”Vaggeryds Kommun - Information, Efterlysningar, Varningar Och Tips”. Där handlar det mest om bortsprungna och lösspringande katter, men på en klar andra plats kommer stölder av cyklar.

Annons

Annons

En av de drabbade är familjen Råvik i Vaggeryd:

– Troligtvis hände det någon natt under den gångna helgen. Någon har gått in i vårt garage och tagit tre mountainbikes, det syns inte ett spår förutom att cyklarna är borta, berättar Andreas.

Han har polisanmält händelsen och hoppas att familjen ska få ersättning för det stulna från hemförsäkringen. Enligt polisen är det sällan som cykelstölder klaras upp, men det händer att man gör större beslag av stulna cyklar. Då kan det, genom kännetecken, gå att koppla ihop cykeln med sin ägare. Polisen får samtidigt en tid och plats för händelsen.

Även Fredrik Grunditz i Skillingaryd har polisanmält en cykelstöld

– Min son ringde mig när jag var på väg till jobbet och frågade om jag visste var hans cykel var. Jag tänkte inte på att den var borta när jag lämnade hemmet.

Han berättar att cykeln stod i familjens carport, där de har ett cykelställ. Den stölden inträffade någon gång på natten mellan den 28 och 29 april.

– Min son är ju givetvis ledsen. Men framför allt är han förbannad på att någon tagit hans cykel, säger Andreas Råvik.

I ett tredje fall berättar en kvinna i Vaggeryd om ytterligare en stöld av en mountainbike, som inträffade under den gångna helgen, troligen mellan fredag och lördag.

– Jag har en vanlig damcykel som stod parkerad intill, men den brydde de sig inte om. Samma natt vet jag att även en annan boende på Västra strand blev av med en cykel, berättar hon.

Annons

Totalt räknar vi till inlägg om sex stulna cyklar i Skillingaryd och Vaggeryd under den senaste veckan. Med värden på 5 000–10 000 kronor styck innebär det att cyklar till ett värde av minst 50 000 kronor har stulits.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan