Annons

Annons

Annons

Jönköping

Tio månaders fängelse för butiksrån

Text

En man i 20-årsåldern döms till tio månaders fängelse för ett rån i en klädbutik på Östra Storgatan i Jönköping. Vid rånet den 1 april i år blev en butiksanställd hotad med en kniv.

En jämnårig kvinna som också var med vid tillfället i butiken döms till 40 dagsböter för ringa stöld.

Stöldgodset från butiksrånet har konstaterats vara värt blygsamma 346 kronor.

Den dömde mannen, som är hemmahörande i Gislaveds kommun, döms även för våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman i samband med att han stoppades av väktare kort tid efter butiksrånet. Han döms även för brott mot knivlagen.

Annons

Annons

Mannen har erkänt ringa stöld, men förnekat rån. Jönköpings tingsrätt gör dock bedömningen att bevisningen styrker att mannen ska dömas för rån.

Den kvinna från Jönköpingsområdet som tillsammans med mannen stal varor från klädbutiken har haft samma inställning till åtalspunkterna och där väljer rätten att tro på henne och hon döms därför för ringa stöld.

Den dömde mannen ska även betala ett skadestånd på 7 500 kronor till den butiksanställde som blev knivhotad och cirka 5 600 kronor i skadestånd till väktaren som han senare blev gripen av. Mannen och kvinna ska tillsammans ersätta klädbutiken för värdet på de stulna varorna.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan