Annons

Annons

Annons

Skillingaryd Centrum

En försiktig inflyttning på Mejeriet har inletts

Text

Delar av socialförvaltningens boende Mejeriet står klara och under måndagen hämtade de blivande hyresgästerna ut sina nycklar. Själva inflyttningen är sedan planerad att ske löpande under nästan en hel månads tid, med start under tisdagen.

En av de blivande hyresgästerna i Mejeriet hälsas välkommen av kommunens Johan och Ulf.

Den del som står klar är de 16 lägenheterna i trygghetsboendet. De kan till största delen ses som vanliga hyreslägenheter. Samtidigt är de anpassade för att kunna hänga med långt upp i livet. När vi hälsade på för ett par veckor sedan berättade kommunens fastighetschef Torbjörn Isaksson bland annat att det finns utrustning beredd för att göra toaletterna höj- och sänkbara.

Annons

Annons

Många av de boende i lägenheterna tillhör riskgrupper, som inte i onödan ska utsättas för coronasmitta, minimiåldern för att få teckna kontrakt ligger på 65 år. Därför vill man från kommunens sida sprida ut inflyttningen över flera dagar. De första flyttar in under tisdagen, medan de sista kan vänta ända till den 22 maj. Erfarenheter från inflyttningen på Tor i Vaggeryd visade att det lätt blir trångt i hissar, trappor och på parkeringen när många ska in samtidigt.

– Vi tror att det ska räcka och innebär att det blir ungefär ett par hyresgäster per dag som flyttar in. Anledningen till tiden är dels att sprida ut det mycket, men även att många väntar hjälp från anhöriga som sitter fast i karantän, säger Isaksson.

Enligt de ursprungliga planerna skulle även brukarna på äldreboendet ha flyttat in under maj, men den tiden har flyttats fram till juni och däremellan måste personalen komma i ordning för att kunna ta emot.

Första hyresgästen i trygghetsboendet, Elisabeth Lindquist, flyttade in redan på måndagen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan