Annons

Annons

Annons

Över 100 poliser deltar i insats i Växjö: ”Största som gjorts”

Den största polisinsatsen någonsin i Växjö inleddes under måndagen. Över 100 poliser deltar i Operation Rimfrost i jakten på vapen, narkotika och sprängämnen.

OBS! Bilden är en genrebild från en tidigare insats under Operation Rimfrost i Malmö.

På måndagen inledde polisen en historisk insats i Växjö och i Arabyområdet med fokus på grovt våld och kriminella miljöer. Över hundra poliser deltar i Operation Rimfrost i syfte att söka efter vapen, sprängämnen och narkotika i allmänna utrymmen som källare och samlingslokaler.

Annons

Annons

– Det stämmer att det är den största som har gjorts som inte är kopplad till idrottsevenemang eller demonstrationer. Det har inte uppstått någon händelse utan detta är en planerad insats sedan lång tid, berättar Robert Loeffel, presstalesperson vid polisregion syd.

Hur många poliser deltar?

– Jag dementerar inte att det är över hundra, men jag går inte in på någon exakt siffra.

Robert Loeffel berättar att Arabyområdet är ett av de särskilt utsatta områdena i Sverige och polisen har sett en försämrad attityd i området som gör att de lägger fokus just där.

– Detta är trygghetsskapande och brottsförebyggande. Vi vill få bort vapen och narkotika som kan finnas. Vi har sett en försämrad attityd i Araby, bland annat genom våldsamt upplopp och attacken mot polisstationen som var förra veckan och vi har blivit bekymrade över den senaste tidens attityd.

Enligt Robert Loeffel deltar poliser från hela Sverige i insatsen.

– Jag vet inte exakt var de kommer ifrån men det är poliser som deltar från region öst, Kronoberg och Kalmar bland annat.

Insatsen kommer att pågå under hela vecka 18 och den polisiära närvaron kommer under den här tiden att vara mycket större än vanligt.

Sent på måndagen meddelade polisen facit för insatsen: En person greps och anhölls för grovt vapenbrott och penningtvättsbrott. Två personer misstänks för drograttfylla och två ytterligare personer misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk. Polisen har även tagit en mängd narkotika i beslag.

Annons

Robert Loeffel, presstalesperson Polismyndigheten region syd.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan