Annons

Annons

Efter kritiken – vallachefen hoppar av

Petter Myhlback blir ny vallachef efter Anders Niemi.

Annons

Längdlandslagets vallare fick utstå en hel del kritik den senaste säsongen, när resultaten uteblev och frustrerade åkare klagade på sina skidor.

Nu hoppar vallachefen Anders Niemi av sin tjänst, men blir kvar i organisationen, under en ny chef.

Petter Myhlback tar över jobbet som svensk vallachef. Han har själv haft en skidkarriär och var med på VM 2007 och har den senaste tiden jobbat för ett norskt skidteam, som vallaansvarig och assisterande tränare och samtidigt varit skidgymnasietränare i Trysil.

För honom är det ett drömjobb.

"Jag är väldigt glad över förtroendet och ser otroligt mycket fram emot att kliva på uppdraget", säger Myhlback i ett pressmeddelande.

Niemi kvar

Myhlback säger också att det känns skönt att ha Niemis "kompetens och stöd" med sig i den nya organisationen.

Längdchefen Daniel Fåhraeus säger till TT att det har varit Anders Niemis eget beslut att hoppa av chefsjobbet. Han har inte fått sparken.

TT: Blev du överraskad att han ville sluta?

– Nej, jag kan inte lägga en värdering i det. Jag känner inte Anders, utan kommer in som ny, så jag har inte svar på frågan om jag är överraskad eller inte.

Annons

Vid flera tillfällen under vintern visade de svenska åkarna tecken på frustration över vallningen av skidorna, men Daniel Fåhraeus tycker inte att Niemis avgång ska ses utifrån det perspektivet.

Annons

– Det är helt irrelevant, tycker jag, att Anders slutar och att Petter börjar, utifrån åkarperspektiv.

Önskemål om förbättring

Efter säsongen fick åkarna i landslaget svara på en enkät om vad de tycker om bland annat tränarna och vallateamet, förklarar Fåhraeus.

– Inom alla områden finns det mer eller mindre önskemål om förbättring och förändring och det vore konstigt annars.

– Så det är en del av helheten, men att "pinpointa" Anders i den här biten är fel tycker jag. Det handlar mer om en totalbild av vad vi ska skapa.

En del av den totalbilden kan vara en återkomst av ett efterlängtat namn i vallateamet.

Svenske vallaren Perry Olsson jobbar numera för det norska landslaget, men det vill Petter Myhlback ändra på.

– Perry Olsson är en legend, skulle man få möjlighet att jobba med honom så skulle jag naturligtvis vilja det. Han är ett av namnen som vi diskuterar, säger Myhlback till Radiosporten.

Ingela Ahlberg/TT

Mikael Forsell/TT

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy