Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Dödsfall i covid-19 i Vaggeryds kommun bekräftas

Text

Under eftermiddagen bekräftades det rykte som cirkulerat i Vaggeryds kommun: En eller flera personer inom äldreomsorgen har avlidit.

Vi har tidigare berättat om smitta inom kommunens äldreomsorg. Mer än så har man från kommunens sida inte velat avslöja. Det har inte sagts någonting om hur många fall det rör sig om, om de finns inom hemtjänsten eller vilket boende det handlar om.

Annons

Under måndagen kom det även obekräftade uppgifter om att en eller flera av de smittade ska ha avlidit. I ett mejlsvar från kommundirektör Annika Hedvall bekräftas detta: ”Jag kan tyvärr bekräfta att vi, under de senaste dagarna, har konstaterat smittade personer i vår äldreomsorg som har avlidit”, skriver hon.

Annons

Dödsfallen läggs nu till den ackumulerade dödssiffran för länet, som i skrivande stund är 55. Om detta inkluderar fallen från Vaggeryd är okänt.

– Vi har ändå inte så stor total smittspridning som befarat. Det är bra för sjukvården, men innebär samtidigt att det kommer att ta längre tid, kanske flera månader, sa Annika Hedvall när hon redogjorde för coronaläget vid kvällens sammanträde i kommunfullmäktige.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan