Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Gislaved stoppar ordinarie studentutsläppet

I stället för studentutsläppet den 5 juni kommer avgångseleverna att ta studenten under veckan efter, den 8-12 juni. Detaljerna är inte helt klara kring det upplägget.

I veckan har flera möten ägt rum som har handlat om hur det blir med studentutsläppet. Tidningen har sökt gymnasiechef Gunilla Davidsson för en kommentar men hon hänvisade till ett pressmeddelande som kom vid 15-tiden på onsdagen. Smittspridningen av coronaviruset medför att studentutsläppet den 5 juni ställs in.

Annons

Annons

– Att ställa in det vanliga studentfirandet är ett svårt och tråkigt beslut. Eleverna har sett fram emot firandet och är väl värda det. Men vi kan inte riskera att öka smittspridningen och därför är det här det beslut vi måste ta, säger Carina Uvenfeldt, barn- och utbildningschef i en kommentar.

I stället kommer avgångseleverna att ta studenten den 8-12 juni. Detaljerna är inte klara än men ett troligt upplägg är att studentavslutningen sker för några klasser åt gången, fördelat på flera dagar.

– Det är skolans ambition att studentdagen ska bli minnesvärd och högtidlig även om den inte kan genomföras som det var tänkt, säger Gunilla Davidsson, gymnasiechef.

Hur det blir med studentbalen är oklart, där ska samtal föras med student- och balkommittén står det i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan