Annons

Annons

Annons

Annons

Skillingaryds MK flyttar fram Skilling 500 ett år i tiden: ”Blir bäst för alla”

Skillingaryds MK:s Mats Bergman.

Annons

Den 26–27 juni till sommaren – i trakterna kring Vaggeryd och Gnosjö – skulle en deltävling av rally–SM ha avgjorts. Tävlingen var tänkt som en del av Skillingaryds MK:s 50–årsjubileum – och uppåt 30 000 åskådare väntades.

Men nu är det klart att tävlingen, som går under namnet Skilling 500 och för första gången fått SM–status, ska avgöras 2021 i stället.

Organisationskommittén för Skilling 500 har beslutat att flytta tävlingen till 2021. Den skulle körts som en deltävling i rally–SM 2020 och vara del av Skillingaryds Motorklubbs femtioårsjubileum.

Anledningen till flytten ett år framåt av tävlingen är coronakrisen.

– Tack vare ett snabbt och framsynt beslutsarbete från Svenska Bilsportförbundets Rallyutskott är vi garanterade SM–status och får oss tilldelade det datum vi önskar, den 18–19 juni 2021. Vi tror att detta är bäst för tävlande, klubbens medlemmar och våra samarbetspartners. Dessa har nog med att hålla sitt vardagsliv och ordinarie verksamheter igång i dessa svåra tider utan att behöva tänka på ett rally flyttat till senare i höst, säger Skillingaryds Mats Bergman i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

– Vi räknar med att det mesta av det arbete som lagts ner inför årets tävling kommer att kunna användas och det ger då några fartfyllda dagar i Vaggeryds och Gnosjö kommuner nästa år. Nu hoppas vi att alla runt om i landet som drabbas fysiskt, psykiskt, socialt och ekonomiskt får en hoppfull vardag igen och tillfällen i livet att se fram emot med glädje, till exempel Skilling 500 i juni 2021, fortsätter Mats Bergman.

Skillingaryds MK har tidigare arrangerat SM. Klubben grundades 1971 och var redan samma år medarrangörer för SM i bilorientering tillsammans med Jönköpings MK. Två år senare stod man som ensamma arrangörer för SM och i slutet av 1970-talet kördes även junior–SM hos klubben. Höjdpunkten kom 1976 då Rally High Chaparral avgjordes med 220 deltagare från mer än tio europeiska länder.

Annons

Annons

Till toppen av sidan