Annons

Annons

Annons

Annons

Minnesord Liselotte Rönneklev

Liselotte Rönneklev, Värnamo

Vår vän och kollega Lise-Lotte Rönneklev har allt för tidigt gått bort i en ålder av 64 år. Hon lämnar efter sig maken Rolf, dottern Josefine med sonen Walter samt åldrig moder Alice.

Jag lärde känna Lotta för många år sedan när hon arbetade på klinikens akutmottagning, ett arbete som krävde god känsla för akuta psykiska hälsotillstånd och en god förmåga att med stor empati närma sig medmänniskor som mådde psykiskt dåligt. Denna förmåga hade Lotta. Med sitt glada och positiva sätt vann hon sina patienters hjärtan. Många är de patienter som under Lottas sjukdomstid frågat efter ”sin” sjuksköterska.

Annons

Annons

Efter att ha arbetat som sjuksköterska på kliniken ytterligare ett antal år i olika befattningar flyttade hon och maken Rolf först till Växjö och sedan till Karlshamn där hon fortsatte arbeta inom psykiatrin.

Efter cirka 10 år återkom makarna till Värnamotrakten, köpte hus i Lanna och Lotta fortsatte sitt arbete på kliniken som sjuksköterska i klinikens psykosteam. Här fick hon möjlighet att göra det som hon var bäst på nämligen stötta människor med allvarlig psykisk ohälsa både som behandlare, terapeut och medmänniska.

Mitt i denna verksamhet med stor betydelse för många drabbades Lotta för ett år sedan av allvarlig kroppslig sjukdom. Vi i psykosteamet trodde att hon hade besegrat sjukdomen efter att ha gått igenom ett antal svåra behandlingar. Men så blev det inte.

Saknaden är stor inte bara bland hennes patienter utan även bland oss kolleger och vänner.

För psykosteamet, Värnamo sjukhus

Freddy Johansen

Annons

Annons

Till toppen av sidan