Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Kommunen delar ut presentkort till anställda

Kring påsk ska de drygt tusen kommunanställda få presentkort i gåva från Gnosjö kommun. Ett sätt att stötta både exempelvis vårdpersonal och handeln.

– Jag tycker det var bra gjort av kommunen, säger Göran Göhlin, ordförande för Gnosjöandans Näringsliv.

Pelle Wallin på Hyli-Tryck i Gnosjö fick i uppdrag att trycka cirka 3 000 presentkort till kommunens anställda.

I dagarna trycks tusentals presentkort hos Hyli-Tryck i Gnosjö, som ska ges i gåva från kommunen till de kommunanställda. De ska nämligen få tre 100-kronorspresentkort var, som kan användas inom alla servicenäringar i kommunen, förutom livsmedel och Systembolaget, och är giltiga till och med 1 juni i år.

– Det var en enig kommunstyrelse som beslutade det. Det är dels ett sätt att uppmärksamma alla som jobbar, vår personal inom exempelvis städ, vård, förskola och ekonomi. Vi vill visa uppskattning för alla våra anställda, och samtidigt gynna vår handel i Gnosjö. Det är ett sätt att stötta näringslivet, exempelvis frisörer, restauranger och butiker, säger Kristine Hästmark (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Annons

"Drygt 1 000 personer"

"Vi vill visa uppskattning för alla våra anställda, och samtidigt gynna vår handel i Gnosjö", säger Kristine Hästmark (M).

Presentkorten kommer att delas ut till kommunens drygt 900 ordinarie anställda, men även till timvikarier och de som jobbar extra med tanke på den speciella situationen.

– Det blir nog drygt 1 000 personer, konstaterar Kristine Hästmark.

Gnosjöandans Näringsliv har åtagit sig att stå för tryckkostnader och kuvert till alla presentkort. Näringslivsföreningens ordförande, Göran Göhlin, välkomnar kommunens initiativ:

– Jag tycker det var bra gjort av kommunen och jag tror att det kan vara andra företag som vill hoppa på. Många som arbetar här bor på annan ort, men nu blir de tvungna att handla i kommunen och gynna de som har det tufft, säger han.

"Folk tänker till"

"Jag tycker det var bra gjort av kommunen", säger Göran Göhlin.

Han berättar att presentkorten även går att handla med hos servicenäringar i kommunen som inte är medlemmar i näringslivsföreningen. Inlämnade presentkort lämnas sedan in hos Byrån i Gnosjö AB, som sköter det administrativa.

Hur påverkas handeln i Gnosjö av coronakrisen?

Annons

– Det är väl egentligen bara livsmedel som går på högtryck, men det andra är ju nattsvart. Det värsta är väl ovissheten, säger han och lyfter fram att det inte bara handlar om att riskgrupper uppmanas att inte röra sig i butiker:

– Man håller väl också i plånboken. Om man är permitterad så går man kanske inte ut och handlar. Och vi på Göhlins rings ju inte direkt ner av kunder, förutom att man frågar efter handdesinfektion.

Tror du att detta initiativ kommer hjälpa handeln?

– Ja, om det inte hjälper så att folk går och handlar nu, så tror jag att folk ändå tänker till. Man öppnar ögonen och ser vad som finns på hemmaplan, så det är en bra inkörsport detta.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan