Annons

Annons

Fartfesten i Höljes hotad i virustider

Risken är stor att det inte blir någon folkfest för rallycrossentusiaster i Höljes i början på juli. Nu tittar arrangörerna på alternativa lösningar. Arkivbild.

Annons

RALLYCROSS

Risken är stor att det inte blir någon folkfest för rallycrossentusiaster i Höljes i början på juli. De första tävlingarna i VM är redan uppskjutna. Och nu tittar de svenska arrangörerna på alternativa lösningar.

– I våra tankar är det ingen fråga om att ställa in tävlingen – i värsta fall får vi flytta den i stället, säger tävlingsledaren Morgan Östlund till Värmlands Folkblad.

Det brukar komma omkring 50 000 åskådare till rallycrossen i värmländska Höljes. Men med förbud mot samlingar på över 50 personer är tanken på en VM-deltävling i nuläget orimlig. Och ingen vet hur länge restriktionerna kommer att gälla.

Arrangörerna tittar nu på andra möjligheter.

– Vi vet ju att det publikmässigt och vädermässigt förmodligen blir sämre och sämre efter varje vecka som går efter det ursprungliga datumet. Det vi kollar på nu är en flytt till senare i juli eller i augusti – värsta fall till och med september, det hade varit tråkigt, säger Östlund.

Annons

Senast två månader före den planerade tävlingen den 4 och 5 juli behöver beslut fattas.

– I början på maj skulle jag säga att vi behöver veta. Annars är det inte rimligt att hinna planera och genomföra allt, säger Morgan Östlund.

Annons

Att köra tävlingen utan publik anses däremot inte vara något alternativ.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy