Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Kyrkan delar ut bullar till äldre

Text

För att sätta lite guldkant på tillvaron och påminna om att de kan hjälpa till bestämde sig Svenska kyrkan i Kulltorp och Bredaryd för att baka bullar till de allra äldsta i samhället.

– Vi vill både sprida glädje och visa att vi finns, säger diakoniassistent Pauline Gustafsson.

Diakoniassistent Pauline Gustafsson och husmor Ingalill Friberg delar ut bullar till äldre, för att skänka glädje och påminna om att de vill hjälpa till.

De senaste dagarna har diakoniassistent Pauline Gustafsson och husmor Ingalill Friberg åkt runt med en korg med bullar, bakade av husmor själv, för att dela ut dem till de allra äldsta församlingsmedlemmarna i Kulltorp och Bredaryd.

Annons

Annons

– Tanken var att förgylla vardagen lite i de här tiderna, när folk är isolerade, och att påminna dem om att vi i kyrkan finns på plats och kan hjälpa till med bland annat matinköp, säger Pauline Gustafsson och betonar att utdelningen fortfarande pågår.

Bullpåsarna har lagts utanför dörren, tillsammans med information om att man kan kontakta kyrkan för att få hjälp med exempelvis matinköp, för att som äldre minska risken för att bli smittad av coronaviruset.

Vad har ni fått för respons på detta?

– Vi lade ut det på Facebook och där är det en del som har skrivit. Det var också uppskattat när vi var ute, man märkte att de blev glada.

Är det många som har hört av sig om att de behöver hjälp?

– Det har kommit in ett par samtal angående behov av hjälp med matinköp, men många säger att de har anhöriga som handlar åt dem och en del säger att de går till affären tidigt på morgonen när det inte är så många där. Vi tänker att vi vill deras bästa och att de ska vara skyddade. Därför erbjuder vi detta och försöker nå ut med informationen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan