Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

De blev överväldigade av responsen

Text

I måndags berättade socialutskottets ordförande på vn.se om problemen att få tag på skyddsutrustning till omsorgen.

Sedan började samtalen att trilla in.

– Jag är jätteglad och jättetacksam, säger Maria Sandberg (KD).

Kommundirektören Anna Engström berättar att läget vad gäller skyddsutrustning ser mycket bättre ut än för några dagar sedan. ”Men vi behöver ju hela tiden mer”.

Så här i dystra coronatider behöver vi lite solskenshistorier. Det här är en om hur invånarna hörsammade nödropet från kommunen.

Socialutskottets ordförande Maria Sandberg (KD) hade förtvivlat letat efter skyddsutrustning till äldreomsorgen i flera dagar. Hon hade lyckats få tag på en hel del, men långt ifrån tillräckligt. I ett inlägg i söndags på Facebook, konstaterade hon att det råder brist eftersom de stora sjukhusen köpt upp allt. Hon uppmanade då Gnosjöborna att höra av sig till kommunen om man hade engångsmaterial liggandes hemma eftersom skyddsutrustningen riskerade att ta slut. I en artikel i Värnamo Nyheter upprepade hon nödropet och fick svar.

Annons

Annons

– Vi är tacksamma för alla som har hört av sig, säger kommundirektören Anna Engström.

Enligt Anna Engström har de fått samtal från privatpersoner såväl som företag. En del vill skänka och andra sälja skyddsutrustning till kommunen. Någon erbjöd exempelvis 200 munskydd, vilket kommunen tacksamt tar emot.

– Nu är det bara förkläden som saknas, säger Anna Engström.

Förkläden är något som alltid används i verksamheten och inte bara i coronatider, därmed är behovet stort, men även om de fortfarande letar efter förkläden så ser det inte lika mörkt ut längre.

– Det ser bättre ut än innan, säger hon.

– Responsen har varit så fantastiskt bra. I ett litet samhälle så sluter man upp och äldreomsorgen är allas angelägenhet, säger Maria Sandberg och tillägger:

– Jag är jätteglad och jättetacksam.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan