Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vaggeryd. Fortsätt stötta det lokala

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

På kommunstyrelsens arbetsutskott den 18 mars lyfte vi frågan om satsningar för att stötta det lokala näringslivet. Vi kom överens om att vår nytillträdda näringslivschef skulle ta fram ett nuläge och förslag på åtgärder.

Den 20 mars gick vi ut på vår lokala Facebooksida och beskrev olika åtgärder som vi tyckte var viktiga för att stötta vårt lokala näringsliv och som vi var beredda att driva. Veckan efter träffade kommunstyrelsen våra tjänstemän för att diskutera åtgärder. Ett första åtgärdsprogram som framför allt gick ut på att möjliggöra anstånd på betalningar, möjliggöra förlängning av betalningstider, skjuta upp icke nödvändig tillsyn, skapa möjlighet för resursutbyte med företag, kom vi överens om över partigränserna.

Annons

På förslag från Socialdemokraterna så utreddes även att tidigarelägga inköp och då framför allt titta på presentkort för anställda men även ett förslag på att titta på Kalmarmodellen för att stödja våra matställen. Att stödja vår lokala handel är viktigt för vår attraktivitet och avgörande för kommunens framtida utveckling, och med tanke på att Femklövern i sin budget avsatte nästan 3 miljoner kronor mindre till de anställdas löner än det beräknade löneutfallet för anställda så känns det extra rättvist.

Annons

På mindre än en vecka hade vår näringslivsavdelning under ledning av näringslivschefen tagit fram ett förslag till beslut på utformning av presentkort/värdebevis för anställda. Att få vårt förslag utrett och beslutat på så kort tid kan vi bara lyfta på hatten för.

Vi socialdemokrater i Vaggeryds kommun kommer fortsatt att lägga fram och stötta förslag som syftar till att underlätta för våra företag och föreningar att överleva och utvecklas hållbart. Det har sällan varit så viktigt att vara solidarisk som idag, det är allvar nu!

I vår kommun kämpar inte minst många småföretag för sin överlevnad, tillsammans måste vi arbeta för att stötta dessa och de arbetstillfällen som finns och handla lokalt.

• Äta ute, eller köp med dig mat hem.

• Handla i din lokala butik.

• Är du fullt frisk – gå och klipp dig, få naglarna fixade som vanligt och så vidare.

• Passa på att fixa lite hemma och handla din färg och spackel med mera lokalt.

Annons

• Tidigarelägg inköp – om möjligt.

• Serva bilen, mopeden eller motorcykeln – som tidigare.

• Behöver du inget just nu – köp ett presentkort.

• Bullar och bröd behövs för att hålla humöret uppe – köp det av din lokala bagare och konditor.

• Bli medlem i en förening, engagera dig!

• Lyxa till det i helgen med exempelvis ost, kex och blommor från dina lokala handlare.

Tillsammans tar vi oss igenom det här – håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena!

För Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun genom

Kenth Williamsson/gruppledare

Annons

Annons

Till toppen av sidan