Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Han printar visir till ansiktsskydd – och skänker dem till sjukvården

Text

På Gnosjö 3D pågår tillverkningen av visirhållare till ansiktsskydd för fullt. Peter Hietanen är en av många runt om i landet som vill hjälpa vården i coronakrisen.

– Det är väldigt fint att se att så många ställer upp och hjälper till, konstaterar Peter Hietanen.

Inbäddat innehåll

Peter Hietanen, som driver det relativt nystartade företaget Gnosjö 3D, är en av alla som vill hjälpa till under coronapandemin. Sedan någon dag tillbaka 3D-tillverkar han visirhållare till ansiktsskydd med hjälp av 3D-skrivare. På 90 minuter kan skrivaren tillverka två visirhållare.

Annons

Annons

– Jag gör det för att jag vill hjälpa vården då det fattas skydd i dessa tider. Jag har velat sätta igång sen jag såg att folk på olika 3D-print-Facebooksidor gjorde visirhållare.

För några dagar sedan började det Stockholmsbaserade företaget 3DVerkstan erbjuda delar till skyddsvisir till vården och tillhandahåller också ritningar till 3D-printföretag runt om i landet som vill göra samma sak:

– 3DVerkstan har gjort och gör ett väldigt stort jobb med att organisera det hela. Det är väldigt fint att se att så många ställer upp och hjälper till, konstaterar Peter Hietanen på Gnosjö 3D.

Han berättar att initiativet har fått positiva reaktioner, men att han ännu inte har fått några förfrågningar.

– Vi skänker dem självklart, förklarar han.

Peter Hietanen har haft ett intresse för 3D-printning under några år och nu har han börjat tillverka visirhållare till ansiktsskydd i vården.

"Vi skänker dem självklart", förklarar Peter Hietanen.

På 90 minuter kan skrivaren tillverka två visirhållare.

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan