Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Debatt
Debatt: Livsverk i hela länet går upp i rök

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Läget är akut. Vi vill nu uppmana dig och alla du känner att stödja oss i denna kris så vi kan fortsätta vara här för dig och din familj, skriver fem representanter för lokalföreningarna i Företagarna i Jönköpings län.

Vi behöver länets stöd för att kunna hålla igång det lokala näringslivet, skriver artikelförfattarna.

I våra kommuner finns i dag tusentals småföretag som varje dag kämpar för att du ska ha nära till just det du behöver. Bagare, restauranger, hotell, tobaksbutiken, cykelhandlaren, frisören, blomsterhandeln, massören, cateringföretaget och snickaren. Alla representerar vi företag som just nu kämpar för att finnas kvar imorgon.

Det är vi som anställer dina barn när de blir gamla nog att ta ett extrajobb. Det är vi som skapar en stad/ett samhälle med liv och rörelse. Det är vi som levererar pizzan på fredagskvällen. Det är vi som ordnar med mat till bröllopet i sommar. Det är vi som färgar ditt hår. Det är vi som renoverar ditt kök. Med stor sannolikhet är vi också din arbetsgivare.

Annons

Annons

Sedan några veckor tillbaka har vi småföretagare inte bara upplevt en inbromsning av vår försäljning, den har helt tvärstannat. Många av oss går just nu på knäna och vi vet idag inte om vi kommer att kunna betala ut löner till våra anställda nästa månad. Vi ser våra livsverk gå upp i rök framför våra ögon.

Givetvis har vi all förståelse för att invånarna är oroliga för att själva smittas eller för att bära vidare viruset till en närstående som tillhör en riskgrupp.

Det är inget annat än beundransvärt att vi som befolkning gör allt vi kan för att inte utsätta oss för onödiga risker och därmed hjälper sjukvården i bekämpningen av coronaviruset.

Som småföretagare är vi dock övertygade om att vi kan vara försiktiga om oss själva och våra medmänniskor utan att allt avstannar. Stänger kommunerna i vår region helt och hållet kommer vi småföretagare inte att finnas kvar när det blir dags att öppna upp igen. Det vore inget annat en än katastrof för alla inblandade.

Vi vill därför uppmana dig som bor i länet att stödja oss, dina lokala småföretagare, på det sätt du kan.

Om du inte tillhör en riskgrupp: Boka en tid hos frisören, handla hos din butik på hörnet, unna dig en kondisbit på vägen hem, ta take-away från din kvarterskrog, köp cykeln nu som du hade tänkt köpa senare i vår.

Om du tillhör en riskgrupp: Lyft telefonen och berätta vad du behöver så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig utan att du behöver utsätta dig för onödiga risker som kan riskera din hälsa.

Annons

Annons

Ingen insats är för liten. Om du gör vad du kan, så lovar vi att göra allt som står i vår makt för att finnas kvar när den här krisen blåst förbi. Tillsammans kan vi se till att länet inte stannar utan fortsätter att hålla öppet i och igenom krisen.

Tom Aldenfors

ordförande, Företagarna Höglandet

Drazen Crnoja

ordförande, Företagarna Jönköping

Ingemar Eriksson

ordförande, Företagarna Mullsjö

Ulf Lorentzon

ordförande, Företagarna Gnosjöregionen

Christer Widahl

ordförande, Företagarna Habo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan